PewDiePie Artık YouTube'un En Büyük Kanalı Değil: Yeni Lider T-Series

325
123
43
37
28
6 yıl boyunca YouTube'un en büyük kanalı olarak yayınlarına devam eden PewDiePie, liderliği hintli müzik kanalı T-Series'e kaptırmış durumda.

Felix Kjellberg tarafından kurulan ve yönetilen PewDiePie adlı YouTube kanalı, 6 yıl boyunca YouTube’un en büyük kanalı olmayı başardı. PewDiePie, bugün bildiğimiz bağımsız YouTube içerik üreticiliği ya da daha popüler adı ile YouTuberlığın ilk temsilcisi olarak kabul ediliyor ve YouTube’un bugün sahip olduğu popülaritede büyük payı bulunuyor.

Bununla birlikte YouTube, son dönemde daha fazla gelir elde etmek için medya şirketlerini destekleyip, bağımsız içerik üreticilerine sırtını dönmekle suçlanıyor. Bu durumun en büyük göstergesi ise bugün gerçekleşti. T-Series medya şirketine ait YouTube kanalı, 89,9 milyon aboneye ulaşarak 6 yıldır zirvede olan PewDiePie’ı tahtından etti.

Aslına bakacak olursanız T-Series’in geçtiğimiz yılın Ekim ayında PewDiePie’ı geride bırakması bekleniyordu. Fakat PewDiePie hayranları, kanalın zirvede kalması için kampanya başlattı ve aylarca zirvede kalmaya devam etmesini sağladı. Bununla birlikte PewDiePie’ın 500 milyon YouTube kullanıcısı bulunan Hindistanlı kanala boyun eğmesi kaçınılmaz oldu.

  • Güncelleme: PewDiePie'ın aboneleri, sosyal medyadan yürüttükleri kampanya ile zirveyi yeniden ele geçirdiler. Nitekim T-Series'in aboneleri ve PewDiePie'ı sevmeyen sosyal medya kullanıcıları da karşı tarafa destek veriyor. Kıyasıya devam eden zirve mücadelesini aşağıdaki canlı yayından takip edebilirsiniz:

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/pewdiepie-most-popular-youtube-channel-t-series-sub-count-a8819806.html
325
123
43
37
28
Emoji İle Tepki Ver
325
123
43
37
28