PlayStation 5 İçin Hazırlanan En Gerçekçi Konsept Arayüz Tasarımı [Video]

36
4
2
1
1
Bir YouTube kanalı, PlayStation 5 açılış ekranını referans alarak şimdiye kadarki en gerçekçi PS5 arayüz tasarımını paylaştı. Yeni arayüz, ekrandaki öğeler açısından sade bir tasarım sunsa da beklenenden çok daha fazla animasyon içeriyor.

Japon teknoloji devi Sony, yaklaşık iki ay önce gerçekleştirdiği çevrimiçi lansman etkinliği ile birlikte yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i ilk kez göstermişti. Tasarımı kimi kesimlerce eleştirilen kimi kesimlerce ise takdir edilen PlayStation 5’in dışarıdan nasıl görüneceğini biliyor olsak da hala monitöre ya da TV’ye bağladığımızda nasıl bir arayüz ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz.

Sony tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen açıklamalar, PlayStation 5 ile birlikte arayüzün baştan aşağı elden geçirildiği ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulacağı yönünde oldu. Ayrıca elimizde PlayStation 5 arayüzünün açılış ekranına ait bir görüntü de bulunuyor ve bu ekran görüntüsü, nasıl bir arayüz ile karşılaşacağımızı tahmin etmek için ipucu olabilir.

PlayStation 5 açılış ekranı

playstation 5 açılış ekranı

Geçtiğimiz şubat ayında PlayStation 5 için etkileyici bir konsept arayüz tasarımı paylaşan Paulo Manso Animation adlı YouTube kanalı, PlayStation 5 açılış ekranının ortaya çıkmasından sonra bu tasarımını güncelledi ve yine YouTube üzerinden yeni bir konsept arayüz tasarımı paylaştı.

Paylaşılan yeni konsept, doğrudan yukarıdaki PlayStation 5 açılış ekranını referans alıyor ve tüm tasarım detaylarını bu ekran görüntüsüne göre belirliyor. Yeni konseptte ekranda yer alan öğe sayısı azalmış olsa da animasyon miktarının arttığı görülüyor. Sony’nin gerçek PlayStation 5 arayüzünde bu kadar fazla animasyona yer verip vermeyeceğini ise öngörmek zor.

PlayStation 5 açılış ekranını referans alan yeni konsept arayüz tasarımı

Şubat 2020’de paylaşılan konsept PlayStation 5 arayüz tasarımı

Kaynak : https://www.pushsquare.com/news/2020/08/ps5_ui_concept_imagined_by_animator
36
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
4
2
1
1