PlayStation 5'in Fiyatı ve Çıkış Tarihiyle İlgili En 'Nokta Atışı' İddia

64
26
12
7
7
Yeni nesil oyun konsollarıyla ilgili sızıntılarıyla bilinen Roberto Serrano, heyecanla beklenen PlayStation 5'in çıkış tarihini ve fiyatını açıkladı. Açıklanan fiyat, geçmiş dönemlerdeki iddialarla örtüşüyor. Serrano ayrıca, Xbox Series X için de benzer açıklamalarda bulundu.

Oyunseverler şu sıralar, 2020 yılının bir an önce son günlerine ulaşmak istiyorlar. Bunun nedeniyse oyunseverlerin bu yıl sonunda hem Sony hem de Microsoft'un yeni nesil oyun konsollarıyla tanışacak olmaları. Teknoloji devleri tarafından bugüne dek yapılan açıklamalar hem Xbox Series X hem de PlayStation 5'in benzersiz deneyimler sunacağını ortaya koyuyor.

Aslına bakacak olursak Sony ve Microsoft, yaklaşmakta olan oyun konsollarının pek çok detayını açıkladılar. Düzenlenen etkinlikler, PlayStation 5 ve Xbox Series X'in teknik özelliklerinin yanı sıra, bu oyun konsollarında oyun oynamanın nasıl hissettireceğini gösterdi. Hatta heyecan yaratan özelliklere sahip olan konsolların tasarımları da şirketler tarafından gösterildi. Ancak hala merak edilen bir husus bulunuyor. Bu husus, yeni nesil oyun konsollarının fiyatları...

PlayStation 5

Bugüne dek farklı kaynaklar, Xbox Series X ve PlayStation 5'in fiyatıyla ilgili çeşitli iddialarda bulundular. Microsoft ya da Sony cephesindense bu konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. Şimdi de bu konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yeni nesil oyun konsollarıyla ilgili yaptığı sızıntılarla ün kazanmayı başaran Roberto Serrano, hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X için çıkış tarihi ve fiyat açıklaması yaptı.

Serrano'nun yaptığı açıklamalar, yeni oyun konsollarını yakından takip eden oyuncuları şaşırtacak türden değil. Çünkü bu fiyatlarla geçtiğimiz dönemlerde iddia edilen farklar genel olarak örtüşüyor. Peki bu oyun konsollarının fiyatı ne olacak? PlayStation 5 ve Xbox Series X, piyasaya ne zaman sürülecek?

Xbox Series X

Görünüşe göre Xbox Series X, PlayStation 5'ten 1 hafta önce piyasaya sürülecek

Serrano'nun açıklamalarına göre Xbox Series X hayranları, PlayStation 5 hayranlarından biraz daha şanslılar. Çünkü söz konusu açıklamalara göre Microsoft, yeni oyun konsolunu PlayStation 5'ten bir hafta önce, 6 Kasım'da piyasaya sürülecek. Ayrıca Xbox Series X'in uygun fiyatlı versiyonu olması beklenen Xbox Series S de 5 Kasım itibarıyla satışta olacak. Sony'nin yeni nesil oyun konsolu ise 13 Kasım itibarıyla oyunseverlerin beğenisine sunulacak.

Twitter

Xbox Series X'in kasım ayı içerisinde piyasaya sürüleceği zaten biliniyor. Sony ise bugüne kadar kasım ayı ile ilgili herhangi bir doğrulamada bulunmadı. Ancak şirket, kasım aylarını genelde seviyor. Çünkü PlayStation 4 ve PlayStation 3, kasım aylarında piyasaya sürülmüştü. Yani kasım ayı, Sony tarafından bir kez daha tercih edilebilir.

Oyun Konsolu

PlayStation 5 ve Xbox Series S/X'in fiyatlandırması böyle olacak

Serrano, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Xbox Series X ile PlayStation 5 arasında fiyat farkının olmayacağını gözler önüne seriyor. Eğer bu açıklamalar doğruysa, oyuncuların kafasının sadece Xbox Series S ve PlayStation 5 Digital Edition tercihini yapmakta karışacağını söylemek gerekiyor. Çünkü Xbox Series X ile PlayStation 5'in, Xbox Series S ile de PlayStation 5 Digital Edition'ın fiyatı aynı. Serrano'nun açıklamalarına göre;

  • Xbox Series S 399 dolar/euro (dolar kuru üzerinden yaklaşık 2,950 TL + vergiler)
  • PlayStation 5 Digital Edition 399 dolar/euro (dolar kuru üzerinden yaklaşık 2,950 TL + vergiler)
  • Xbox Series X 499 dolar/euro (dolar kuru üzerinden 3,700 TL + vergiler)
  • PlayStation 5 499 dolar/euro (dolar kuru üzerinden 3,700 TL + vergiler)

şeklinde fiyatlandırılacak. Bakalım bu fiyatlar, oyun konsolları için gerçeği yansıtacak mı.

Kaynak : https://www.psu.com/news/rumor-ps5-release-date-set-for-nov-13-standard-console-priced-at-499/
64
26
12
7
7
Emoji İle Tepki Ver
64
26
12
7
7