PlayStation 5'in Geri Uyumluluk Özelliği ile PS4'ten Eski Oyunlar da Oynanabilecek

36
4
4
1
1
Gün geçmiyor ki, PlayStation 5 ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atılmasın. 2020 yılında piyasaya çıkacağı kesinleşen yeni nesil oyun konsolunun, PlayStation 4'ten daha eski sürümleri de destekleyeceği iddia edildi.

Japon devi Sony, PlayStation 5 ile gelecek nesil oyun deneyimine hazırlanıyor. Hatırlayacağınız üzere, PS5’in önümüzdeki yılın Ekim-Aralık ayları arasında tanıtılacağını geçtiğimiz hafta öğrenmiştik; ancak fiyat, özellikler ve tasarım konusunda hala resmi bilgilere sahip değiliz.

Yeni oyun konsolu için daha önce sızdırılan heyecan verici özelliklerden biri de, geriye dönük uyumluluktu. Bugün ortaya atılan yeni bir söylenti ise PS5'in geriye dönük uyumluluk özelliğinin PlayStation 4'ten daha eski sistemleri de destekleyeceği yönünde.

Eski nesil konsollara çıkan oyunları oynama özelliği, PlayStation 2 ve PlayStation 3'ün çok satmasındaki nedenlerden biriydi; ancak PlayStation 4 ile geriye dönük uyumluluk desteği tarihe karıştı. Bu da, kütüphanesindeki eski oyunları oynamak isteyen kullanıcıların, dijital kopyalar almak zorunda kalmasına neden oldu. 

playstation5

Push Square adlı internet sitesi, hasret duyulan özelliğin PS5 ile geri dönüş yapacağını, hatta beklenenden daha iyi olabileceğini iddia etti. Habere göre Sony, PS5'in mevcut PlayStation 4 oyun kütüphanesini tamamen destekleyip desteklemeyeceği konusunda geliştiricilerle yaptığı toplantılara devam ediyor. 

Fakat en kötü senaryoda bile geriye dönük uyumluluğun yalnızca belirli sayıda oyun için mevcut olabileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, toplantıya katılan bir geliştiricinin aktardığı bilgiye göre, PlayStation 5’te ilk PlayStation'dan en son PlayStation’a kadar tüm sistemlerin destekleneceği özel bir yazılım olabilir.

Öte yandan geriye dönük uyumluluk özelliğinin resmi olarak doğrulanmadığını hatırlatma fayda var; ancak şu ana kadar alınan izlenimler, söz konusu özelliğin PS5’te olacağı yönünde. Yeni nesil oyun konsolunun 2020 sonbaharındaki lansmanı yaklaştıkça çok daha fazla bilgiye sahip olacağımızı tahmin ediyoruz.

Kaynak : https://www.ibtimes.co.uk/ps5-backward-compatibility-may-extend-beyond-sony-playstation-4-claims-insider-1670237
36
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
4
4
1
1