PlayStation 5 Güncellemesine Sahip PS4 Oyunları Özel Bir Etiket Taşıyacak

28
3
2
1
1
Hangi oyunun PlayStation 5 güncellemesine sahip olup olmadığını anlamamız için PS4 oyunları, artık yeni bir etikete sahip olacak. Benzer bir etiket daha önce Xbox One oyunlarında da görülmüştü.

Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya çıkmasıyla birlikte oyun dünyasına katılacak yeni oyunlar, hiç görmediğimiz derecede yüksek grafikleriyle katılacaklar. Ancak neyse ki bu grafiklere yalnızca yeni oyunlar değil, konsollardan daha önce çıkış yapan sevilen oyunlar da sahip olacaklar.

Xbox Series X ve PlayStation 5 satın alan oyuncular, yapılan açıklamalara göre daha önce sevdikleri bir oyunu yeni konsollarında da oynamaya devam edebilecekler. Peki bir oyunun yeni nesil konsollarda da desteklenip desteklenmediğini satın almadan önce nasıl anlayabileceğiz?

PlayStation 4 oyununda PlayStation 5 güncellemesi olduğunu gösteren yazı:

playstation 5

Bu sorunun cevabını daha önce Microsoft Xbox One için yayınlanan oyunların kutularında yer alan kapak resimlerinden almıştık. Oyunların kapak resimlerinde 'Optimized for Xbox Series X (Xbox Series X için optimize edildi)' ifadesi yer alıyordu. Bugünse diğer yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için benzer bir gelişme yaşandı.

Twitter'da Immortals Fenyx Rising'in PlayStation 4 kapağı için hazırlanan görseli paylaşan bir kullanıcı, görselde yer alan bir ifadeye dikkat çekti. Oyunun PS4 için hazırlanan kapağında 'PS5 Upgrade Available (PS5 Güncellemesi Mevcut)' ifadesi yer alıyordu. Bu da yeni nesil konsolların tümü için yukarıda sorduğumuz sorunun cevabını vermiş oldu.

playstation 5

Kutu üzerinden yer alan bilgilendirme yazılarından da anlaşılabileceği üzere bu oyunları PlayStation 4 veya Xbox One için satın alırsanız, yeni nesil konsolunuzda da aynı oyunu ek ücret ödemeden oynayabileceksiniz. Ancak oyunun yeni nesil grafiklerle oynanması elbette geliştirici şirketlere göre değişebilir.

Bugün ortaya çıkan bir bilgiye göre Sony, PlayStation 5 oyun konsolunun iki versiyonunu da 20 Kasım'da bizlerle buluşturacak. Öte yandan Microsoft'un Xbox Series X ve Xbox Series S konsolları, şirketin açıklamasıyla kesin bir çıkış tarihine kavuşmuştu. Xbox oyun konsolları, açıklamaya göre 10 Kasım'da piyasaya sürülecek.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/ps4-games-with-ps5-upgrades-will-apparently-be-mar/1100-6482067/
28
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
3
2
1
1