PUBG Arkadaş Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlattık

15
3
1
1
0
Yılların en çok oynanan battle royale oyunu PUBG de Facebook gibi insanların birbirine arkadaşlık istekleri gönderip, kabul ettiği ya da silip, reddettiği bir yer haline geldi. Merak edilen konulardan biri haline gelen bu konuya da imzamızı atmaya karar verdik. Hadi gelin PUBG arkadaş silme nasıl yapılır öğrenelim.

İnsanların birbirini oyundan arkadaş olarak ekleyip, konuşması ve birlikte oyun oynaması cidden çok güzel bir olay. Zaten rastgele karşılaştığın birini arkadaş olarak ekleyip birlikte oyun oynamak, hatta bu arkadaşlığı gerçek hayata indirgemek gibisi yok değil mi? Şahsen bu yol ile çok arkadaş edindim, hâlâ da edinmeye devam ediyorum.

Bazen biz istemesek de yanımızdaki kişiden yani arkadaş eklediğimiz o insandan pek haz alamıyor, birlikte beklediğimiz kadar eğlenemiyoruz. Durum böyle olunca o kişiyi arkadaşlıktan çıkarmak hatta belki engellemek istiyoruz. Bugün sizinle birlikte ihtiyacınızın olmamasını dilediğim o konuya değineceğiz. Gelin PUBG arkadaş silme nasıl yapılır birlikte öğrenelim.

İlk olarak, PUBG arkadaş listesini nerede görebiliriz?

pubg arkadaş silme

PUBG’de arkadaş listesini oyunu açtığınızda ana ekranın sol üst tarafında profilinizin ve isminizin gözüktüğü yerin altında kutucuklar halinde görebilirsiniz. O kutucuklara tıklayarak arkadaşlarınızla konuşabilir, oyuna davet edebilir, onları silebilir hatta isterseniz engelleyebilirsiniz. Unutmayın arkadaş listenize eklediğiniz kişiler sizinle iletişime geçebilir, oyuna davet edebilir hatta siz oyundayken hangi haritayı oynadığınızı görebilir. Bunları dikkate alarak kötü niyetli kişileri arkadaş olarak eklemeyin, oyun deneyiminizi kötü yönde etkilemesin.

Peki PUBG arkadaş silme nasıl yapılır?

Adım #1: Sol üstten profil resminizin altındaki kutucuğa tıklayın

pubg arkadaş silme

Bunu yaparak arkadaşlar listemizi yani silmek istediğimiz kişileri göreceğiz ardından bir sonraki işleme geçeceğiz.

Adım #2: Karşınıza gelen ekrandan ‘Friends’ sekmesine tıklayın

pubg arkadaş silme

Bu sekmeye geldiğimizde, PUBG hesabınıza daha önce arkadaş olarak eklediğiniz diğer oyuncuları görüntüleyebileceksiniz. Hatta arkadaşlarınız o esnada aktif olduklarında, onlar ile anlaşarak beraber yeni bir oyuna başlayabilirsiniz.

Adım #3: Silmek istediğiniz arkadaşınızın üstüne tıklayarak yanındaki kutucuğa gelin

pubg arkadaş silme

Bu adımda sileceğiniz kişinin üstüne tıklayarak yanındaki kutucuğu görüntülüyoruz. Bu şekilde seçim yapabilecek ve istediğimiz kişileri silebilecek konuma geleceğiz.

Adım #4: Sileceğiniz kişilerin yanındaki kutucuğa tıklayarak işaretleyin ve ‘Delete’ butonuna basın

pubg arkadaş silme

Yandaki kutucuğa tıklayarak işaretleyeceğiz ve ‘Delete’ butonuna basarak silme işlemini başlatacağız. İsterseniz birden fazla kişiyi seçebilir ve çoklu bir şekilde silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Adım #5: Karşınıza çıkan ‘Delete Friend?’ sorusuna ‘OK’ butonuna basarak yanıt verin

pubg arkadaş silme

Son adıma geldik. Karşımıza çıkan ‘Delete Friend?’ sorusuna ‘OK’ diyerek arkadaşımızı başarıyla silmiş olduk. Tebrik ederim istemediğiniz arkadaşlarınızı silerek onlardan kurtuldunuz.

PUBG engellenenler listesi nerede görülür?

pubg engellenenler listesi nerede görülür

PUBG engellenenler listesini sol üstteki profil sekmenizin altında gözüken kutucuklara tıklayarak ardından açılan pencerenin sağ tarafındaki üç çizgiye basarak sonra ‘Block List’ olarak gözüken butona tıklayarak görebilirsiniz. Oyun tarzı hoşunuza gitmeyen, görgü kurallarını umursamayan oyuncuları engellediyseniz eğer bu listede görüntüleyebilir, yanlışlıkla engellediğiniz kişileri de bu listeden kontrol ederek engelini kaldırabilirsiniz.

Peki PUBG’de arkadaş engelleme nasıl yapılır?

pubg arkadaş engelleme nasıl yapılır

  • Adım #1: Sol üstten profil resminizin altındaki kutucuktan arkadaş listesine girin
  • Adım #2: Engellemek istediğiniz arkadaşınızın üstüne tıklayın ve ‘Start a chat’ butonuna basın
  • Adım #3: Açılan sohbet penceresinden sol üstteki üç çizgiye tıklayın
  • Adım #4: Sağ tarafta engellemek istediğiniz arkadaşınızın profili gözükecek, profilin altında ‘Block Player’ yazan butona tıklayın
  • Adım #5: Engellemek istediğinize dair emin olup olmadığınızı soruyor, ‘OK’ butonuna basarak engelleyin

Adım #1: Sol üstten profil resminizin altındaki kutucuktan arkadaş listesine girin

arkadaş engelleme nasıl yapılır

Profil resminizin altındaki kutucuklarda arkadaşlarınızı göreceksiniz, o kutucuğa tıklayarak arkadaş listenize giriş yapın ve arkadaşlarınızı ayrıntılı bir şekilde görüntüleyin.

Adım #2: Engellemek istediğiniz arkadaşınızın üstüne tıklayın ve ‘Start a chat’ butonuna basın

arkadaş engelleme nasıl yapılır

Engelleyeceğiniz kişinin üstüne tıklayarak profil sekmesinin açılmasını sağlayın. Açılan profil sekmesinde sohbet başlatabilmek için ‘Start a chat’ butonuna tıklayın.

Adım #3: Açılan sohbet penceresinden sol üstteki üç çizgiye tıklayın

arkadaş engelleme nasıl yapılır

Açılan sohbet penceresinin üst kısmında üç çizgi göreceksiniz. Bu üç çizgiye tıklayın ve sağ tarafta profil ayrıntılarını görüntüleyeceğiniz bir ekran gözükecek.

Adım #4: Sağ tarafta engellemek istediğiniz arkadaşınızın profili gözükecek, profilin altında ‘Block Player’ yazan butona tıklayın

arkadaş engelleme nasıl yapılır

Profil ayrıntılarını görüntülediğimiz kişiyi engelleyebilmek için açılan sekmede ‘Block Player’ yani ‘Oyuncuyu Engelle’ butonuna tıklamalısınız.

Adım #5: Engellemek istediğinize dair emin olup olmadığınızı soruyor, ‘OK’ butonuna basarak engelleyin

arkadaş engelleme nasıl yapılır

Son kez, emin olmak amacıyla engellemek isteyip istemediğinizi soracağı bir ekran belirecek, o ekranda da engellemek istediğiniz için ‘OK’ yani ‘Tamam’ kutucuğuna tıklamalısınız. Tebrik ederim arkadaşınızı başarıyla engellediniz.

Eğer dünyanın en popüler battle royale oyunlarından biri olan PUBG Mobile’da çaylak bir oyuncuysanız ve birlikte oynadığınız arkadaşlarınız sizi sinirlendirmişse arkadaş silme nasıl yapılır, arkadaş engelleme nasıl yapılır konularını ele alan bu rehberimiz size fazlasıyla kolaylık sağlamıştır. Gördüğünüz üzere çok basit bir şekilde arkadaşlarınızı nasıl sileceğinizi hatta engelleyeceğinizi gösterdik. Tüm bunlar yalnızca birkaç buton yardımıyla gerçekleşiyor.

15
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
1
1
0