Senelerdir Beklediğimiz RPG Cyberpunk 2077 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

32
2
0
0
0
2013 senesinde CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 isimi oyunu için heyecan verici bir trailer yayınladı. Ancak hevesimiz kursağımızda kaldı çünkü oyun senelerdir 'geliştiriliyor'.

The Withcher 3'ün yaratıcısı CD Projekt Red, 2013 senesinde yayınladığı trailerdan beri, Cyberpunk 2077'ye dair çok fazla bilgi paylaşmadı. Doğal olarak bu kadar iddialı ancak hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz bir oyun olması, daha fazla dikkat çekmesine sebep oldu. Ancak E3'ün yaklaştığı bu günlerde, CD Projekt Red'in de etkinlikte yer alacağı bilgisiyle birlikte oyuna dair ümitler yeniden yeşermeye başladı.

Oyunun son 5 senedir geliştirildiği söylenmeye devam ediyor ancak bu süreçte herhangi bir görsel ya da video paylaşılmaması herkesin kafasını kurcalıyordu. Ancak E3 2018'de oyun hakkında nihayet yeni bilgiler elde edeceğimiz düşünülüyor. Peki Cyberpunk 2077 hakkında ne biliyoruz?

Cyberpunk temelde yüksek teknolojili robotların, neon ışıkların etrafta kol gezdiği karanlık bir dünya tasfiridir. Teknolojinin gelişmesi ve robotlaşma ile birlikte insalığın yaşam kalitesinin düşeceğine yönelik bir kurgu üzerien kurulu olan Cyberpunk kültüründe, gelecek her zaman distopik resmedilir. Cyberpunk 2077'nin de hikaye temelli ve böylee bir evrende geçecek tek oyunculu bir RPG olacağını biliyoruz.

Bu bilgiler dışında oyun hakkında anlatılan her şey aslında 'teori' diyeiliriz çünkü geliştiriciden net bir açıklama alamadık. Ancak CD Projekt Red'in tüm projeleri değerlendirildiğinde, oyunun görsel olarak da oynanış olarak da hayli gelişmiş olacağı düşünülüyor. Yine de kesin yargılara varmak mümkün değil tabii ki ancak ilk trailerının üzerinden 5 sene geçti ve beklentimizin yüksek olması sanırım çok da anormal değil.

Oyunun hangi platformlar için sunulacağına dair de net bir bilgi yer almıyor ancak tüm tahminler PS4, Xbox One ve PC'lere geleceği yönünde. Şimdilik, en azından E3'te yapılması umut edilen açıklmalara kadar, oyun ile ilgili bildiklerimiz bunlarla sınırlı. Umalım ki E3'ten sonra fazlasını söylemek mümkün olsun.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/cyberpunk-2077-everything-we-know-about-the-mysterious-rpg/
32
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
2
0
0
0