Sims’in Yaratıcısından Yeni Metaverse Projesi: İşte Karşınızda Voxverse!

8
3
2
1
0
Sims ve Simcity'nin yaratıcısı olan Will Wright, bugün yaptığı açıklamada yeni Metaverse projesi Voxverse'ü tanıttı. Gelin hep birlikte Voxverse'e yakından bakalım.

Oyun dünyasının en sevilen “yaşam simülasyonu” oyunu olan Sims, pek çok oyuncunun severek oynadığı bir oyun. Hatırlarsanız oyunun yapımcısı Electronic Arts, geçtiğimiz günlerde önce Sims 4’ü ücretsiz yapmış daha sonra da serinin devam oyunu Sims 5 hakkında önemli bilgiler paylaşmıştı.

Bugün ise SimCity ve ilk Sims oyununun yaratıcısı ve oyunu geliştiren ekibin başındaki isim olan Will Wright, yeni Metaverse dünyası Voxverse’ü tanıttı. Gelin hep birlikte bu projenin detaylarına yakından bakalım.

Minecraft’ın Metaverse oyunu gibi görünecek

Gala Games isimli Web3 oyun şirketinin NFT projesi VOX’u temel alan bu oyun, aslında en basit tabiriyle Minecraft görünümlü bir Metaverse projesi. Projenin sahibi olan Will Wright, oyunun küplerden oluşan VOX karakterleri üzerine kurulacağını ve evrendeki her şeyin aynı şekilde küplerden oluşacağını belirtti. Wright aynı zamanda oyunun dünyasının da küp şeklinde olacağından bahsetti.

Bir küpün 5 yüzünden oluşan VOX dünyasının bir yüzü oyunun ana şehri, bir yüzü çöl, bir yüzü deniz ve bir yüzü soğuk ve karlı olacak. Karakterler diğer Metaverse oyunlarındaki gibi ışınlanmak yerine trenler ve kendi araçları ile bu noktalara seyahat edebilecek.

Yapılan açıklamada oyunun dünyasında belirli noktalarda portallar olacağı ve bu portallar sayesinde DreamWorkd’ün Troller animasyon filmi ve Gala Games’in Walking Dead oyunu gibi evrenlere de geçiş yapılabileceği belirtildi.

Kendine has karakterleri ve ekonomisi olacak

Voxverse’de oyuncuların bir Vox’a sahip olması için Gala Games’in NFT’lerinden birine sahip olması gerektiğini belirtildi. Karakteri olmayan oyuncuların da Voxverse’e girebileceği ancak işe girme, eve sahip olma ve kendi tasarımlarını satma gibi özellikleri kullanamayacaklar. Vox kullanıcıları ise Voxverse’deki tüm özellikleri ücretsiz bir şekilde kullanacak.

Oyuncular hem kendi evlerini ve araçlarını tasarlayabilecek hem de oyuna ağaçlar, binalar, konser alanları ve etkinlik merkezleri gibi yerler yapabilecek. Oyuna eklenecek taslakları kullanan oyuncular, basit taslakları kullanarak istedikleri tasarımları yapabilecek ve satabilecek.

Oyunda ayrıca iki çeşit ekonomi bulunacak. Para ekonomisi ve sosyal ekonomi. Para ekonomisi, oyunda bir şeyler satın alıp etkinliklere katılmada kullanılacak. Para kazanmanınsa birkaç yolu var, bunlardan birincisi oyunun dünyasında bulunan değerli madenleri kazıp çıkartarak satmak. İkinci yol ise tasarımlar yaparak bu tasarımları pazaryerinde satmak. Son seçenekte ise oyunda kendi işletmenizi kurarak para kazanabilir ve işletmenize çalışan alarak başka oyunculara da iş verebilirsiniz. Ayrıca oyunu oynamadığını zamanlarda karakterinizin çalıştığı dükkanda NPC gibi çalışmasını, maden aramasını ya da evinde dinlenmesini sağlayabilirsiniz.

Oyunun sosyal ekonomisi ise diğer oyuncularla kurduğunuz iletişim ile ilerliyor. Karakterlerle konuşma şekliniz ve rol yapma şeklinize göre diğer oyuncular sizi puanlıyor ve bu sayede sosyal olarak beğenilen, güvenilen, korkulan ya da ünlü birisi olabiliyorsunuz.

Will Wright Voxverse’ün halâ yapım aşamasında olduğunu ancak 2023 yılı içerisinde erişime açılacağını belirtti.

Kaynak : https://kotaku.com/will-wright-simcity-the-sims-nft-blockchain-metaverse-1849684767?rev=1666310437461&utm_campaign=Kotaku&utm_content=1666310565&utm_medium=SocialMarketing&utm_source=twitter
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0