Yıllardır Beklenen Sims 5 Nihayet Tanıtıldı: İşte Yeni Oyundan İlk Görüntüler

48
5
4
1
1
Sims serisinin merakla beklenen yeni oyunu Sims 5, uzun bir bekleyişin ardından nihayet tanıtıldı. Oyun hakkında bazı görüntüler de bu etkinlikte paylaşıldı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Sims’in yeni oyunu hakkında bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. Oyunun çevrimiçi unsurlara sahip olacağı ve çok daha gerçekçi bir “yaşam simülasyonu” olacağını işaret eden bu detaylar pek çok Sims severi heyecanlandırmıştı. Hatta oyunun PS5 ve Xbox Series X ve S’e de geleceği iddia edilmişti.

Bugün yapılan “Sims Zirvesinde” ise Sims 4’ün temel oyununun kalıcı olarak ücretsiz olduğu duyuruldu. Oyunun ek paketleri halâ binlerce lira olsa da oyuncular temel sürüme artık ücret ödemeyecek. Sims Zirvesinde ayrıca serinin yeni oyunu Sims 5 hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Oyuncular evlerini birlikte inşa edebilecek

Project Rene” adıyla tanıtılan yeni Sims oyununun halâ yapım aşamasında olduğu ve tamamlanması için önünde uzun bir süre olduğu belirtildi. Project Rene isminin Renewal, yani yenilenme kelimesini çağrıştırdığı için seçildiği de belirtildi. Ayrıca oyunla ilgili birkaç tane görüntü de paylaşıldı.

Yayınlanan görüntülerde Sims severlerin uzun yıllardır beklediği belirli objelerin açısını ayarlama gibi özelliklerin nihayet oyuna ekleneceğini görüyoruz. Ayrıca tasarladığınız eşyaları ve eşya gruplarını artık çok daha kolay bir şekilde arkadaşlarınızla ya da tüm Sims topluluğuyla paylaşabileceksiniz.

Birden fazla cihazda aynı anda oynayabileceksiniz

Tanıtımda en dikkat çeken özellik ise oyunun birden fazla kişiyle ve birden fazla platformda aynı anda oynanacağının tanıtılması oldu. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan çevrimiçi oyun desteğinin Sims 5 ile geleceği de bu şekilde doğrulanmış oldu.

Gösterilen görüntülerde oyunun iki farklı kullanıcı tarafından hem akıllı telefon hem de PC üzerinden oynandığı gösterildi. İki kullanıcı da eşya yerleştirebiliyor ve birbirlerinin tasarımlarına müdahale edebiliyordu. Ancak yetkililer bunu mümkün kılan uygulamanın Sims Mobile gibi bir oyun mu yoksa sadece tasarım yapmak için ayrı bir uygulama mı olacağını belirtmedi. Electronic Arts, sadece tasarım için bir mobil uygulama yapma sistemini geçtiğimiz yıl tanıtılan NFS Heat oyununda denemişti ve kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmıştı.

Oyunun ne zaman çıkacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da oyunun halâ erken geliştirme aşamasında olduğunun açıklanması, oyunun en erken 2023 yılının sonlarında çıkabileceğini bizlere gösteriyor.

Kaynak : https://www.polygon.com/23404750/sims-5-project-rene-announcement
48
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
48
5
4
1
1