Sivrisinekleri Kendinizden Uzak Tutmak İçin Uygulayabileceğiniz 6 Doğal Yol

90
15
12
4
2
Eğer sivrisinekler için mükemmel bir hedefseniz, muhtemelen yaz aylarınız kabus dolu geçmeye müsaittir ve bu canlıları kendinizden uzaklaştırmak için çeşitli yollar ararsınız. Ancak kimyasallarla yüklü ilaçların yanı sıra sivrisinekleri uzaklaştırmak için daha doğal neler kullanabiliriz?

Bu noktada vücudumuzun kendi kokusu ve kullandığımız parfüm ve duş jelleri belirleyici olur. Hatta yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, hindistan cevizi kokularının sivrisinekleri vücudumuzdan uzak tuttuğu da kanıtlanmış durumda. 

Peki bunun dışında daha farklı hangi doğal yöntemlerle bu canlılardan kurtulabiliriz?

Limon okaliptüs yağı

Limon okaliptüs yağı

Yaklaşık 1940’lardan beri kullanıldığı bilinen bu yağ, sivrisineklerin kovuculuğu noktasında en iyi doğal yöntemlerden biridir. Limon okaliptüs yağının, bir çalışmaya göre ise sivrisineklere karşı 12 saate kadar %100 oranında bir koruma sağladığı tespit edilmiş durumda. 

Amerika Sivrisinek Kontrol Derneği danışmanı Joseph Conlon da bu yağın, sivrisineklere karşı oldukça iyi bir koruma yöntemi olduğunu ancak üç yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması gerektiğini ifade etmekte. 1 ölçü limon okaliptüs yağına, 10 ölçü ayçiçek ya da cadı fındığı yağı ilave ederek, bu karışımı oluşturabilirsiniz.

Lavanta yağı

Lavanta yağı

Özellikle, ezilmiş lavantanın çiçekleri, sivrisinekleri uzaklaştıran bir koku ve yağ üretir. Bu yağı, ısırılmamak için vücudunuzun belli bölgelerine sürebilir, evinize de seyretilmiş bir biçimde sıkarak bu canlılardan kurtulabilirsiniz.

Yine bu bitki, analjezik ve antiseptik özelliklere sahiptir ve bu da sivrisinek ısırıklarını önlemenin yanı sıra cildi yatıştırıp, sakinleştirebileceği anlamına gelir. Ayrıca 2002’de tüysüz fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, lavanta yağının sivrisinekleri kovmada bir hayli etkili olduğu kanıtlanmış durumda.

Kekik yağı

Kekik yağı

Kekik yağı, onları kendinizden uzaklaştırmanız adına en etkili yöntemlerden biridir. Ayrıca kekik yapraklarını dış mekanlarda yakmak, 60-90 dakika arasında %85 oranında bir koruma sağlayacaktır. 

Evde kendi karışımınızı oluşturmanız için de 1 çay kaşığı zeytinyağı veya jojoba yağına, 4 damla kekik yağı eklediğiniz ve vücudunuza uyguladığınız takdirde, sivrisinekler için ulaşılmaz olmanız mümkün. Yine 2002 yılında yapılan fareler üzerinde yapılan bir çalışmayla, farelerin cildine uygulanan kekik yağı, %91’lik bir koruma sağlamıştır.

Citronella yağı

citronella

Bir diğer adıyla limon otu yağı, sivrisineklere karşı çalışan en doğal ve en uçucu yağlardan biridir. Bu bitki, aynı zamanda birçok sivrisinek kovucunun bir bileşeni olarak kullanılır ve mum formları, bulunduğunuz ortamda %50’ye kadar bir koruma sağlayabilir.

Sarımsak

sarımsak

Bazı araştırmalar, sarımsağın sivrisinekleri uzak tuttuğunu kanıtlamış durumda ve kulağa oldukça garip gelse de bu yöntemi uygulamak bir hayli etkili. Birkaç diş sarımsağı ezerek suda kaynatmak ve bu suyu bir sprey şişesine koyup bulunduğunuz yere püskürtmek, sivrisinekleri uzaklaştıracaktır. Ancak misafirlerinizi de uzaklaştırabilir!

Kahve telvesi

kahve

Her evde kolaylıkla bulunan kahvenin telvesi, sivrisineklerden kurtulmak için en yaygın kullanılan ev ilaçlarından biridir. Aynı zamanda dış mekanlarda kahve telvesini yakmak, bu canlıları o bölgeden uzaklaştırır ve sivrisineklerden uzak keyifli dakikalar geçirmenize olanak tanır.

90
15
12
4
2
Emoji İle Tepki Ver
90
15
12
4
2