Slack, Uygulama Entegrasyonunu Artıran Yeni Özelliklerini Duyurdu

3
1
1
0
0
Geçtiğimiz günlerde karanlık mod desteğine kavuşan Slack'e eklenecek yeni özellikler duyuruldu. Özellikleri Spec isimli geliştirici konferansında duyuran Andy Pflaum, bu özellikler sayesinde Slack'in uygulama içi entegrasyonunun artırılacağını belirtiyor.

Genel olarak ekipler ve organizasyonlar tarafından kullanılan bir mesajlaşma uygulaması olan Slack, geçtiğimiz günlerde karanlık mod desteğine kavuşmuştu. Popülaritesi her geçen gün daha da artan uygulama, müşterilerine daha iyi bir hizmet verebilmek için uygulama içi entegrasyonu arttıracak yeni özelliklerini tanıttı.

Slack kullanıcıları, bir süredir özellikle hangi uygulamalara erişebildiklerini ve bunları en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını anlamakta zorlandıklarını söylüyorlardı. Hatta birçok kullanıcı, bu durumun düzeltilmesi için sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapıyordu. Kullanıcılarını dikkate alan ve bu sorulara bugün düzenlenen Spec isimli konferansta yanıt veren Slack, yeni tanıttığı özellikleriyle bu sorunları çözmeye yardımcı olacak yollar sunuyor.

App Launcher sayesinde uygulama karmaşası önlenecek:

App Launcher

Bu noktada bilgiler veren Slack’in yetkili isimlerinden Andy Pflaum, Slack'te mevcut olarak 1.800 uygulama entegrasyonu bulunduğunu ve geliştiricilerin, 500.000 ek özel uygulama oluşturduğunu belirtti. Bu uygulamaların sayısı herhangi bir kullanıcının kontrol altında tutamayacağı kadar çok olduğu için Slack, 'App Launcher' olarak adlandırılan yeni bir uygulama ana sayfası oluşturduğunu da ekledi.

Kullanıcılar, platforma yeni eklenecek olan bu uygulama ana sayfasına Slack kenar çubuğundaki Uygulamalar sekmesine tıklayarak erişebilecek. Bu noktada Slack, kullanıcılara alakalı olabilecek uygulama tavsiyelerinde de bulunacak. Örneğin Google Takvim uygulamasını seçerseniz günlük planınızı ve toplantı isteklerini bu uygulama sekmesinde görebilecek, toplantı yazılımını doğrudan bu sayfadan başlatabileceksiniz.

Hızlı erişim menüsü sayesinde zamandan tasarruf sağlanacak:

slack

Slack'in uygulama yükünü hafifletmesine yardımcı olacak bir diğer değişiklik ise Anywhere From Action adlı yeni bir konsept. Bu özellikle birlikte Slack, kullanıcılarının herhangi bir yerden Slack üzerinde bir eylemde bulunmasına imkân tanıyacak. Ayrıca bu özelliğin işlevselliğini artırmak için en son kullanılan 5 özelliği gösteren bir hızlı erişim menüsü de uygulamaya eklenecek. Bu menüde gözüken eylemler, en son etkinliklerinize bağlı şekilde otomatik olarak doldurulacak ve kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayacak.

Son olarak Slack, geliştiricilerin uygulama içerisinde harici bir sekme açmasını sağlayan Modal Windows adında yeni bir özelliği de uygulamaya ekleyecek. Bu özellik; kullanıcıların bir form doldurmalarına, anket yapmalarına, harcamaları girmelerine veya Slack akışı dışında bulunan ek özellikleri kullanmalarına olanak sağlayacak. Yukarıda belirttiğimiz tüm bu özellikler, Slack'in olgunlaşma sürecinin bir parçası olup ilerleyen günlerde yavaş yavaş uygulamaya eklenecek. Bu noktada özelliklerin hangi tarihte ekleneceğine dair net bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/22/slack-announces-new-features-to-help-ease-app-integration-growing-pains/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0