Sony, PlayStation 5'te İndirme ve Disklerden Kurtulmak İstiyor

20
5
4
2
1
Sony, yatırımcı ilişkileri toplantısında PlayStation 5 oyun konsolunda bulut hizmetleri üzerinden oyun oynanabilmesinin en az diskler ve dijital indirmeler kadar önemli olduğunu ve bu hizmetin daha da ön plana çıkarılacağını duyurdu.

Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Piyasaya ne zaman çıkacağı ve fiyatının henüz netleşmediği oyun konsolu ile ilgili yeni gelişmeler mevcut. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre PlayStation 5 ile birlikte Sony, PlayStation'ın bulut üzerinden oyun oynayabilme hizmetinin daha da ön plana çıkarılacağını ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Anlaşılan o ki Sony, bulut üzerinden oyun oynama hizmetini en az diskler ve dijital indirmeler kadar önemsiyor.

Sony, bu hizmetiyle ilgili detaylı bir bilgi vermedi ancak düşünüldüğü zaman bu hizmetin kullanılabilir olması için çok ciddi anlamda güçlü bir internet bağlantısına sahip olmak gerekiyor. Bir de Sony'nin bu hizmeti eşzamanlı sunacak kadar iyi bir altyapısının olması gerekiyor. Bu noktada açıklamalarda bulunan Sony yetkilileri, konuyla ilgili altyapı geliştirme çalışmaları yaptıklarını belirttiler.

Aslına bakarsak bu özellik zaten Sony'de şu an kullanıbiliyor. PlayStation Now olarak adlandırılan bu hizmet sayesinde konsol sahipleri, daha çok eski oyunları bir bulut hizmeti üzerinden oynayabiliyorlardı. İçerisinde pek çok oyunun bulunduğu PlayStation Now, bu sayede oyunseverlere yeni bir deneyim yaşatıyordu. PlayStation 5 ile birlikte Sony'nin bu hizmeti ne kadar genişleyecek ve ciddi anlamda büyük boyutlu olan oyunlarda bu sistem nasıl çalışacak henüz bilinmiyor ancak teknoloji devinin bu konuyla ilgili bir planının olduğu su götürmez bir gerçek.

Kaynak : http://www.pushsquare.com/news/2019/05/ps5_game_streaming_will_be_just_as_important_as_physical_discs_and_digital_downloads
20
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
2
1