Sosyal Medyada Sahte Like’ların Nasıl Gönderildiğini Gösteren Video

99
28
22
9
6
Parasını verdiğiniz takdirde sosyal medya profillerinize binlerce beğeni ya da takipçi satın alabilirsiniz. Peki bunun nasıl gerçekleştiğini hiç merak ettiniz mi?

Dünya çapında sosyal medya kullanımının milyarlarca kişiye ulaşmış olması, sosyal medya ile ilgili her gün daha fazla araştırma yapılmasına neden oluyor. Dolandırıcılık, çalıntı görsellerle açılan sahte profiller, sosyal medyanın toplum üzerindeki olumsuz etkileri, sosyal medyanın ikili ilişkilere olan etkileri, yapılan araştırmalarda başı çeken konular.

Sosyal medya platformlarında milyarlarca kullanıcının aktif olarak bulunması, bazı yan şirketleri de bu platformlar üzerinden gelir elde etmeye itiyor. Sosyal medya fabrikası gibi çalışan bir şirketler, kullanıcılara sahte takipçiler, sahte beğeniler satarak bir yandan egolarını tatmin ediyor, bir yandan da ciddi bir gelir elde ediyorlar.

Teknoloji yazarı Jamie Bartlett, bu sosyal medya fabrikalarının binlerce beğeni ve takipçiyi nasıl sağladığını ortaya çıkardı. Twitter üzerinden paylaşılan videoya göre şirketler, binlerce telefonu tek bir ofis içinde aktif bir şekilde bekletiyor. Bir talep geldiğinde, binlerce beğeni ve takipçi aynı anda satılabiliyor.

Sahte beğeni veya takipçi satın alanlar yalnızca sıradan sosyal medya kullanıcıları değil. Ünlü fenomenlerden büyük şirketlere kadar pek çok ‘sosyal medya kullanıcısı’ sahte etkileşimlerle popülerliklerini görünürde artırıyor. Bu sosyal medya şirketleri ayrıca uygulama mağazaları için de beğeni satıyorlar.

Kaynak : https://www.haberturk.com/sahte-like-lar-boyle-yollaniyor-2401783
99
28
22
9
6
Emoji İle Tepki Ver
99
28
22
9
6