SpaceX Tarih Yazdı: Falcon Heavy, Başarılı Fırlatma Sonrası 3 Roketiyle Dünya’ya İniş Yaptı

134
10
3
1
1
SpaceX, Falcon Heavy ile akıllardan kolay kolay çıkmayacak bir göreve imza attı. 3 ayrı roketle uzaya ARABSAT-6A uydusunu gönderen SpaceX, bu 3 roketi Dünya’ya geri indirmeyi başardı.

SpaceX, bu gece Türkiye saati ile 01.15 sularında yeni bir tarih yazdı. Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı gibi 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi.

Geçen sene gerçekleşen ve uzaya Tesla Roadster götüren ilk Falcon Heavy görevinde iki Falcon 9 roketi başarıyla inerken, ana roket ne yazık ki suya düşmüştü. Bugün gerçekleşen görevle birlikte, bu alanda da bir tarih yazılmış oldu.

Daha uzun süre yörüngede kaldığı için inişi direkt okyanus üzerinde bulunan bir drone gemiye yapan ana roket, bu sefer Elon Musk ve SpaceX ekibini üzmeyerek geminin üzerine kusursuz bir iniş yaptı. Bu başarılı inişle birlikte Falcon Heavy’de ilk defa kusursuz bir inişe imza atmış oldu.

SpaceX Tarih Yazdı

Günümüzün en ileri görüşlü girişimcilerinden biri olan Elon Musk tarafından kurulan ve yönetilen SpaceX, yıllar içerisinde kendini sürekli daha ileriye taşıyarak, bugün uzay taşımacılığı sektöründe tarih yazdı. Roketlerini uzaya gönderip sorunsuz bir şekilde indirmeyi başaran firma, 3 roketi aynı anda fırlatıp Dünya’ya indirerek de insanlı uzay uçuşları için hazır olduğunu tüm dünyaya duyurmuş oldu.

SpaceX tarafından yapılan canlı yayının önemli anlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

134
10
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
134
10
3
1
1