SpaceX Starship’in 20 Km’lik Denemesinin Render Görüntüleri Yayınlandı (Video)

15
2
2
1
0
SpaceX’in Starship gemisinin prototipi, bir hayran tarafından hazırlanan 3 boyutlu tasarım videosunda yerden 20 kilometre yükselmeyi başarıyor. Görüntüler bize gerçek fırlatmada ne beklememiz gerektiğini de gösteriyor.

SpaceX’in Starship aracının bir gün astronotları Ay’a ve Mars’a, hatta belki de daha uzak yerlere götüreceği düşünülüyor. Bu kadar güvenilmesine rağmen, paslanmaz çelikten inşa edilen devasa yapı şimdiye kadar en fazla 150 metre yüksekliğe çıktı.

SpaceX şimdi daha büyük atılımlar gerçekleştirmeye ve daha kritik hedeflere ulaşmayı amaçlıyor. Firma bu amaçla da bir dizi deneme gerçekelştirecek ve Starship’in belli irtifalara yükselme denemelerini yapacak.

20 kilometreye SpaceX’ten önce çıkmak

starship kalkış

SpaceX’in bir sonraki hedefi, yerden 20 kilometre yükseleceği bir deneme gerçekleştirmek olarak belirtiliyor. Bir Twitter kullanıcısı olan C_Bass3d, SpaceX’ten hızlı davranarak aracı fırlattığı bir video paylaştı.

Bu videoda yer alan görüntüler tabii ki bilgisayar yapımı oldu. C_Bass3d hali hazırda geçmişte, günümüzde ve gelecekteki roketleri görselleştiren bir hesap olarak biliniyor. Yani roketlerin nasıl görüneceğine dair bilgisi olan bir kullanıcı.

Yapılan paylaşımda “Yapım alanında her geçen gün daha fazla donanım göründükçe, ne kadar yapay gözükse de #SN8’in 20 km zıplayışı ve göbekleme dalışı daha gerçekçi oluıyor.” ifadesi kullanıldı.

Güney Teksas’tan fırlatılacak

Yapılan tasarımda Starship prototipinin SpaceX’in Boca Chica’daki tesislerinden fırlatıldığı göze çarptı. Muhtemelen gerçek fırlatma işlemi de Güney Teksas’taki bu tesisten gerçekleştirilecek. Roket kalkışta üç Raptor motorundan destek alacak. 

Tasarım görüntülerinde hem aracın havadaki görüntülerini, hem de roketin içerisinden görüntüleri görebiliyoruz. Bu da gerçek bir fırlatma yayınındaymışız hissi veriyor. Oldukça iyi kurgulanmış bir video izliyoruz. 

Videoda Starship’in planlandığı gibi 20 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve ardından da göbeğinin üstüne iniş yapmaya başladığını görüyoruz. Araç düşüş boyunca kanatçıklarını kullanarak kendisini dengeleyecek şekilde düşecek. 

Uzay yolculukları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fırsatınız olsaydı bir uzay yolculuğuna çıkmak ister miydiniz?

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1324925/SpaceX-Starship-flight-video-Starship-launch-render-latest-SpaceX-news
15
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
0