Stan Lee’nin Kızı, Spider-Man Krizinde Marvel’ı Topa Tuttu

53
14
14
11
3
Stan Lee, yayın evlerinden bağımsız olarak süper kahraman janrında çok sevilen ve pek çok güzel hikayeye imza atıp pek çok eşsiz karakter yaratmış bir isimdi. Stan Lee’nin kızı Joan Celia Lee, Sony-Marvel Spider-Man krizinde Marvel’a karşı bir tutum takındı.

Geçtiğimiz günlerde internete düşen bir açıklama, bir anda ortalığın karışmasına sebep oldu. Sony ve Marvel/Disney, Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’nde kullanımı konusunda anlaşamadı ve Spider-Man’in hakları Sony’ye geri döndü. 

Spider-Man karakterinin yaratıcısı olan Stan Lee, Marvel’ın en efsanevi ve ikonik ismi olarak biliniyor. Bu nedenle de Lee ailesinin bu tartışmada Marvel tarafında olması bekleniyordu ancak geçen yıl vefat eden Stan Lee’nin kızı J.C. Lee, oldukça dikkat çekici bir açıklama yaptı. 

stan-lee-sppider-man

J.C. Lee, “Marvel ve Disney’in babamın yaratımları üzerinde mutlak kontrol isteği, kâr amacı gütse dahi Stan Lee ve mirasına samimi bir saygı duyan diğerleri tarafından kontrol edilmeli ve dengelenmeli. Bu Sony veya başkası olabilir, Stan’in karakterlerinin evrimi ve mirası birden fazla bakış açısını hak ediyor.” dedi.

J.C. Lee ayrıca Kasım 2018’de babası vefat ettikten sonra Marvel veya Disney’den kimsenin kendisine ulaşmaya çalışmadığını, ilk günden itibaren babasının eserlerinden para kazanmaya odaklandıklarını söyledi. Lee, Disney ve Marvel’ı babasına ya da babasının mirasına saygı göstermemekle suçladı. Hatta bir adım ileri giden J.C. Lee, “Sonuçta, kimse babama Marvel ve Disney yöneticilerinden daha kötü davranamazdı” dedi. 

spider-man

Disney, Marvel ya da Lee ailesi tarafından hiç kimse konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı. Sony-Disney arasındaki anlaşmazlık nereye kadar gidecek bilinmiyor. Konu bir süredir Hollywood gündemini de meşgul ediyor.

Spider-Man karakteri MCU'ya katıldıktan sonra ciddi şekilde öne çıktı. MCU'nun bir parçası olan, Sony'ye ait Spider-Man: Far From Home ise Japon devinin en büyük gişe başarısına ulaşan filmi olmuştu. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/stan-lees-daughter-speaks-out-against-marveldisney-in-spidey-spat/
53
14
14
11
3
Emoji İle Tepki Ver
53
14
14
11
3