Sony'nin Spider-Man Kararı Sonrası Marvel Hayranlarının Hazırladığı Çılgın Plan

69
19
19
15
13
Marvel filmlerine hayranlık besleyen ciddi bir kesim, Spider-Man karakteri konusunda yaşanan anlaşmazlıklardan sonra ipleri eline almaya karar verdi. Bu hayranların bir kısmı, karakterin kostümünü giyerek Sony’yi basmayı ve karakteri ‘evine geri getirmeyi’ amaçlıyor.

İnternette ilk olarak ABD’deki 51. Bölge'ye bir akın düzenlenmesi gündeme gelmişti. Şimdi de hedefte Sony var gibi gözüküyor. 

Facebook’ta üç kişi tarafından açılan bir etkinlikte, insanlara Spider-Man kostümü içerisinde Sony’yi basıp karakteri ‘evine geri getirmek’ için çağrı yapılıyor. Baskının tarihi ise 31 Ekim. O gün cadılar bayramı olduğu için insanların kıyafetlerine de net bir bahane oluşturuyor. 

Marvel ve Sony, üst seviyede anlaşmazlıklar yaşadı. Spider-Man Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılırken Kevin Feige artık Spider-Man filmi yapmayacağını, Marvel da karakterin filmlerinde yapımcı olmayacağını açıkladı.

marvel-sinematievrenspider-man

Hayranların öfkesi şu aşamada Sony’ye yönelmiş durumda. Sony ise yaptığı açıklamada hayal kırıklığına uğradıklarını ancak Disney’in Kevin Feige’nin Spider-Man filmlerinde yapımcı olmaması kararına saygı duyduklarını açıkladı. Japon devi ayrıca durumun gelecekte değişebileceğini umduklarını söyledi. 

Sony ve Marvel, 2015 yılında bir anlaşma yapmış ve Spider-Man filmlerini beraber yapmayı hedeflediğini söylemişti. Spider-Man: Far From Home, tüm zamanların en çok gişe yapan Sony filmi oldu. 

Sony’nin en büyük film yapım şirketi olan Columbia Pictures, karakterin film haklarını 2000 yılında almış ve Marvel ile ortak filmler öncesinde 5 adet Spider-Man filmi çekmişti. Firma ayrıca animasyon olan Spider-Man: Into the Spider-verse ile de büyük başarı yakaladı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/spider-man-fans-want-to-storm-sony-and-bring-our-boy-home-to-the-mcu/
69
19
19
15
13
Emoji İle Tepki Ver
69
19
19
15
13