Apple Kurucusu Steve Jobs'un 48 Yıllık El Yazması İş Başvurusu, Açık Artırmada Satışa Sunuldu

19
13
7
1
1
Steve Jobs'un 1973 yılında kendi elleriyle yazdığı bir iş başvurusu, hem fiziksel hem de dijital ortamda satışa çıkarıldı. Önümüzdeki bir hafta boyunca açık artırmada kalacak başvurunun fiziksel halinin mi dijital ortamda imzalanmış NFT halinin mi satın alınacağı merak konusu.

Hem teknoloji dünyasının bugünkü haline gelmesi için sağladığı katkılarla hem de teknoloji devi Apple'ı kuruşuyla bilinen Steve Jobs, ölümünün üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen bir şekilde gündeme oturmaya devam ediyor. Bu kez Steve Jobs'ın kendi elleriyle yazdığı bir iş başvurusu dijital veya fiziksel ortamda satılacak. Dijital ortamdan kast ettiğimiz, elbette NFT teknolojisi.

Steve Jobs'ın iş başvurusu, aslında geçmiş yıllarda da açık artırmaya çıkarıldı. 2017 yılında 18 bin 750 dolara satılan iş ilanı, 2018 yılında 174 bin 757 dolara, geçtiğimiz mart ayında ise 222 bin 400 dolara satılarak defalarca el değiştirmişti. Bu seferki açık artırmanın organizatörü olan Olly Joshi, iş başvurusunu hem fiziksel hem de dijital ortamda hazırlanmış ve imzalanmış bir versiyonunu satışa çıkararak, sektörde önemli bir yeniliğe imza atacak gibi görünüyor.

Steve Jobs'ın açık artırmaya çıkarılan iş başvurusu şöyle görünüyor

Steve Jobs

Açık artırmayla ilgili yapılan bir açıklamada, bu iş başvurusunun fiziksel veya dijital ortamdaki satışının modern dünya ile o yılların arasındaki değişimi vurgulayacağı ifade ediliyor. Açık artırma, NFT dünyasında yepyeni bir dönemin başlamasını sağlayacak gibi görünüyor.

Steve Jobs'ın 1973 yılında eliyle yazdığı iş başvurusu, dün itibarıyla başladı ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. İlanın fiziksel versiyonuna sahip olmak isteyen tüketiciler Snoofa, dijital versiyonuna sahip olmak isteyen tüketicilerin ise Rarible'ı kullanmaları gerekiyor. Önümüzdeki hafta, müzayedeyi kimin kazandığını sizlere bildireceğiz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/steve-jobs-job-1973-application-once-again-up-for-auction-in-physical-and-nft-form/
19
13
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
13
7
1
1