Süper Ay Sırasında Dünyanın Farklı Bölgelerinde Çekilmiş Muhteşem Fotoğraflar

41
3
2
1
0
Dün gece yılın son Süper Ay'ı gerçekleşti. Fotoğrafçılar, bu muhteşem doğa olayını harika fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Dolunay, yılın her ayı gözlemlenen bir doğa olayı olsa da Süper Ay, çok daha nadir gözlemlenen bir olaydır. Ay, Dünya çevresinde elips şeklinde bir yörünge izler ve bu nedenle Dünya’ya olan uzaklığı sürekli olarak değişmektedir.

Süper Ay gerçekleştiğinde Ay, elips şeklindeki yörüngesinin Dünya’ya en yakın konumunda bulunur. Süper Ay sırasında Ay, sıradan bir Dolunay’a göre %30 daha parlak, %12-14 daha büyük görünür. Bu nedenle Süper Ay, tarih boyunca medeniyetlerin dikkatini çekmiştir.

Bugünlerde Dolunay ya da Süper Ay ile ilgili pek fazla batıl inanca sahip olduğumuz söylenemez. Yine de Süper Ay’ı heyecan ve merak içinde takip ediyoruz. Zira böylesine muhteşem bir doğa olayında ortaya çıkan fotoğraflar gerçekten harika görünüyor.

Yetenekli fotoğrafçılar, 2019 yılının son Süper Ay’ını dün gece görüntülemeyi başardılar. İşte dünyanın farklı bölgelerindeki fotoğrafçıların Süper Ay sırasında çektikleri muhteşem fotoğraflar.

Yunanistan

Kazakistan

Makedonya

Washington

Macaristan

Belçika

Almanya

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/2019-yilinin-son-super-ayi-boyle-goruntulendi,cFL9J1J9gUK7QLo3OJ42tQ?_ref=infinite
41
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
3
2
1
0