Bugün Kalıntılarından Tanıdığımız Tarihi Yapıların İlk Hallerini Gözler Önüne Seren 7 Gif

81
25
12
6
4
Dünya kültür mirasının bir parçası olan tarihi yapıların bir kısmının bugün yalnızca harabeleri kalmış durumda. Bu eserlerin en görkemli hallerini ise giflerde görebilmek mümkün.

Tarih boyunca pek çok farklı medeniyet, farklı ihtiyaçlara cevap verebilmek için oldukça görkemli yapılar inşa etti. Bu yapılardan bazıları korunurken bazıları zaman içerisinde kayboldu. Kimilerinden geriye ise harabeler kaldı.

Bilim insanlarının yaptığı çalışmaların sonucunda, bugün yalnızca harabelerini gezebildiğimiz bazı yapıların, aktif olarak kullanıldıkları dönemde nasıl göründüklerini biliyoruz. Aşağıdaki gifler de bu bilgileri herkes için görselleştiriyor.

Parthenon/Partenon - Yunanistan

partenon

M.Ö. 447’de Kallikrates’in mimarlığında inşa edilen yapı, tanrıça Athena’ya adanmıştı.

Area Sacra di Largo Argentina - İtalya

area sacra di largo argentina

1920’lerde Roma’da keşfedilen, Roma evleriyle dolu ve bir tapınağın da yıkıntılarını barındıran bir bölgedir. Bugün burada kediler yaşıyor.

The Pyramid of the Sun/Güneş Piramidi - Meksika

güneş tapınağı

Meksika’daki bu tapınak bölgedeki en eski ve en büyük piramit olarak biliniyor.

Luxor Temple/ Luksor Tapınağı - Mısır

luksor tapınağı

M.Ö. 1380’de inşa edilen bu tapınak, geçmişte çok daha görkemli ve çok daha dikkat çekici imiş.

Milecastle 39 - İngiltere

milecastle 39

Zamanında Hadrian Duvarı’nın bir parçası olan yapı küçük bir kaledir. Duvarı zamanında Romalılar adayı ikiye bölmek için inşa etmişti.

The Temple of Jupiter/Jupiter Tapınağı - İtalya

jupiter tapınağı

Bu tapınak, Vezüv Yanardağı patladığında yok olan Pompeii’nin bir parçasıydı.

Cobá - Meksika

coba

Bu antik şehir zamanında Maya medeniyeti tarafından kurulmuştu. Şehir, etrafındaki yoğun orman örtüsü nedeniyle ancak 1800’lerde keşfedilebildi.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/gifs-show-historical-ruin-reconstructions-parthenon-hadrians-wall-2020-8?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+typepad%2Falleyinsider%2Fsilicon_alley_insider+%28Silicon+Alley+Insider%29#the-pyramid-of-t
81
25
12
6
4
Emoji İle Tepki Ver
81
25
12
6
4