Tırın Neredeyse İkiye Böldüğü Tesla Model S'in Sürücüsü ve Yolcusu Hafif Yaralı Kurtuldu

45
16
5
4
4
Bir tırın güvenlik ekipmanlarıyla neredeyse ikiye böldüğü Tesla Model S'in sürücüsü ve yolcusu kazadan hafif yaralı kurtulmayı başardı. Araç sahibi, perte çıkan aracının güvenliğinden memnun kalmış olacak ki kazanın şokunu atlatamadan bir Model Y sipariş etti.

Otomobillerin güvenlik seviyeleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen test organizasyonlarından biri Euro NCAP oluyor ve bir otomobilin ne kadar güvenli olduğu hakkında ilk fikir, Euro NCAP’ten kaç yıldız aldığına göre şekilleniyor. 

Yine de bir otomobil Euro NCAP’ten kaç yıldız alırsa alsın önemli olan gerçek bir kazada sürücüyü ve yolcuları ne kadar koruyabildiğidir. Görünüşe göre Tesla Model S, Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldızı fazlasıyla hak ediyor.

tesla model s

Bir Reddit kullanıcısı olan quarm813, dün birkaç fotoğraf paylaştı ve kızı ile birlikte otomobilinde seyir halindeyken başına gelen korkunç kazayı anlattı. Tesla Model S’yle yolda giderken bir anda karşıdan gelen bir tırla neredeyse çarpışmak üzere olduğunu belirten quarm813, çarpışmadan kaçabildiğini ancak tırın yanında bulunan koruma ekipmanının aracını perte çıkarmaya yettiğini deli getirdi.

Yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi Tesla Model S kullanılamaz hale gelmiş durumda ve araç sahibinin böylesine büyük bir kazanan kırık kol, arka koltukta oturan kızının ise yaralı bir bacak ile kurtulmuş olmasının Model S’in güvenlik konusunda ne kadar başarılı bir araç olduğunu gösterdiğini söyleyebiliriz.

tesla model s

Açıklamaya göre quarm813, henüz kazanın şokunu atlatamamışken Tesla’nın web sitesi üzerinden yeni bir Model Y sipariş etti ve Tesla, durumu öğrenmesiyle birlikte hastaneye temassız teslimat gerçekleştirdi. Böylece quarm813, güvenliğinden emin olduğu Tesla Model S’ten Model Y’ye geçiş yapmış oldu.

Tırın neredeyse ikiye yardığı Tesla Model S

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-model-s-18-wheeler-accident/
45
16
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
45
16
5
4
4