Boş Bir Arazide Kendi Evinizi Tasarlayabileceğiniz AR Uygulaması: Displai Homes

16
3
1
0
0
Displai Homes isimli uygulama ile bulunduğunuz bir arazide gerçek oranlarda ev tasarlayabilir ve evin içinde gezebilirsiniz.

Avusturalya merkezli bir şirket olan Third Aurora’nın yeni uygulaması Displai Homes ile artırılmış gerçeklik kullanarak evlerin gerçek oranlarda gösterimi yapılabiliyor. Bulunduğunuz yerden farklı tasarımcıların tasarladığı yapıları gezebiliyorsunuz ve gezdiğiniz evdeki mutfak ile salon arasının kaç adım uzaklıkta olduğunu bile sayabiliyorsunuz. İhtiyacınız olan tek şey bir akıllı telefon.

Uygulamaya etrafınızdaki boş bir arsayı gösterip oraya bir ev modeli ekleyerek başlıyorsunuz. Daha sonra bu eve mobilyalar yerleştirebilir, içinde veya dışında gezebilirsiniz. Bir pencereyi açıp sokağın bu evden nasıl görüneceğine dahi bakabilirsiniz.

Uygulama göze gerçekçi gelmese de geliştirilmesi durumunda oldukça yararlı olabilir. Ayrıca uygulama bulunduğunuz yerde bir ev olsa nasıl görüneceğine dair bir fikir edinmeniz için gayet yeterli. Temel düzeydeki ışık ve gölgeler, evin üç boyutlu görünmesine yardımcı oluyor. Bu basit gölgelendirme sayesinde uygulama, neredeyse tüm telefonlarda kullanılabilirlik sağlıyor.

Uygulama şu anda Google Play Store’dan indirilebilir durumda. iOS için de bir uygulama hazırlanmış fakat henüz kullanılabilir durumda değil.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/03/third-auroras-ar-app-displai-lets-you-tour-model-homes-on-empty-lots/
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0