Huawei'nin Akıllı Gözlüğü, Ses Tabanlı Artırılmış Gerçekliğe Sahip Olacak

13
9
2
2
1
Huawei, Koreli gözlük firması Gentle Monster ile işbirliği yaparak artırılmış gerçeklik destekli akıllı gözlüğünü duyurdu. İşbirliği için seçilen firmanın bir gözlük üreticisi olması, bu AR gözlüğünün aynı zamanda bir moda ürünü olduğunu da gösteriyor.

Huawei, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği P30 serisi lansmanı sırasında 'Huawei X Gentle Monster' adını verdiği akıllı gözlüklerini duyurdu. Bir akıllı gözlükten beklenilse de herhangi bir ekranı ya da kamerası bulunmayan gözlük, Gentle Monster firmasının tasarımın anlayışını kullanırken birtakım telefon etkileşimleri de sunuyor.

Gözlüğün çerçevesine dokunduğunuzda yapay zekâlı asistan, dâhili mikrofon ve hoparlörler sayesinde telefonunuza gelen çağrılara cevap verebiliyorsunuz. Daha önce de dediğimiz gibi tüm bu işlevler, bildiğimiz gözlük yapısı bozulmadan gözlüğe eklenmiş.

Uzaktan birinin bu cihazın standart bir gözlük olmadığını anlayabilmesinin tek yolunun sahip olduğu USB-C portu olan gözlük, aynı zamanda kablosuz şarjı da destekliyor. IP67 sertifikası ise güzel bir dokunuş olmuş; yani gözlüğü dışarıda giyerken yağmur yağsa bile herhangi bir problem bulunmuyor.

Haberin başında bahsettiğimiz artırılmış gerçeklik olayına tekrar gelecek olursa burada farklı bir yaklaşım görüyoruz zira bu cihazda AR, görüntü tabanlı değil ses tabanlı olarak kullanılıyor. Bu teknoloji mantığının önümüzdeki günlerde yeni bir trend haline gelip gelmeyeceğini ise bilmiyoruz. Diğer AR gözlüklerine göre 'yanarlı dönerli' olmadığı için dikkat çekmeyen gözlüğün fiyatı ise şu an için belli değil.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/03/huawei-enlists-gentle-monster-for-help-on-audio-ar-tech.html
13
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
9
2
2
1