TikTok Videoları Giriş Yapmadan Nasıl İzlenir?

20
3
3
2
2
Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısı olan popüler sosyal medya platformu TikTok’ta paylaşılan videoları merak ediyorsanız ama bu videoları izlemek için bir hesap oluşturmak istemiyorsanız uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem var. Gelin TikTok videoları giriş yapmadan nasıl izlenir yakından bakalım ve hesabınız olmadan platformda yapabileceklerinizi görelim.

İlk kez 2016 yılında yayınlanan en yeni sosyal medya platformlarından bir tanesi olan TikTok, dünya çapında bir milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Bu kadar popüler olmasına rağmen platformda yapılanlar aynı zamanda büyük eleştiri konusu. Durum böyle olunca bazı kullanıcılar TikTok videolarını merak ettikleri ama bir hesap oluşturmaktan çekindikleri için TikTok videoları giriş yapmadan nasıl izlenir sorusunu sık sık soruyorlar.

Giriş yapmadan TikTok videoları izlemek için uygulayabileceğiniz pek çok farklı yöntem var. Ancak bu yöntemleri uygularken platformda yalnızca misafir olduğunuz için diğer kullanıcıların kullanabildikleri özelliklere erişemiyorsunuz. Yine de platformda neler olup bittiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Gelin TikTok videoları giriş yapmadan nasıl izlenir yakından bakalım ve hesabınız olmadan platformda yapabileceklerinizi görelim.

TikTok videoları giriş yapmadan nasıl izlenir?

tiktok

Yöntem #1: TikTok mobil uygulaması üzerinden giriş yapmadan TikTok videoları izleme:

App Store üzerinden iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınız için ya da Google Play Store üzerinden Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınız için TikTok mobil uygulamasını indirin ve uygulamayı açın. Uygulamayı açtığınız zaman herhangi bir üyelik gerekmeden karşınıza TikTok ana sayfası çıkacak. Aşağı ve yukarı parmak hareketleri ile videolar arasında gezinebilirsiniz.

TikTok mobil uygulaması üzerinden giriş yapmadan TikTok videolarını izlerken yorumları göremezsiniz, videoları beğenemezsiniz, hesapları takip edemezsiniz ve kullanıcılara mesaj gönderemezsiniz. Aynı zamanda karşınıza yalnızca popüler videolar çıkacağı için size özel önerileri göremezsiniz. Yine de platformda en popüler olan içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Yöntem #2: TikTok internet sitesi üzerinden giriş yapmadan TikTok videoları izleme:

tiktok

Buradaki bağlantıyı kullanarak masaüstü internet tarayıcınız üzerinden ya da mobil internet tarayıcınızdan TikTok internet sitesini açtığınız zaman platformun ana sayfası ile karşılaşacaksınız. Sayfada aşağı yukarı hareket ederek videolar arasında gezinebilirsiniz. Dilerseniz önerilen popüler içerik üreticilerinin sayfalarını ziyaret ederek onların paylaşımlarını da görebilirsiniz.

TikTok internet sitesi üzerinden giriş yapmadan TikTok videolarını izlerken yorumları göremezsiniz, videoları beğenemezsiniz, hesapları takip edemezsiniz ve kullanıcılara mesaj gönderemezsiniz. Aynı zamanda karşınıza yalnızca popüler videolar çıkacağı için size özel önerileri göremezsiniz. Yine de platformda en popüler olan içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Yöntem #3: Üçüncü taraf internet siteleri üzerinden giriş yapmadan TikTok videoları izleme:

tiktok

Giriş yapmadan TikTok videoları izlemek istiyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de üçüncü taraf internet sitelerini kullanmaktır. Kendi arayüzleri üzerinden TikTok hesabı oluşturmadan video izleme imkanı sunan pek çok internet sitesi bulunuyor. Giriş yapmadan TikTok videoları izleyebileceğiniz internet sitelerinden bazıları şunlar;

Üçüncü taraf internet siteleri üzerinden giriş yapmadan TikTok videolarını izlerken yorumları göremezsiniz, videoları beğenemezsiniz, hesapları takip edemezsiniz ve kullanıcılara mesaj gönderemezsiniz. Aynı zamanda karşınıza yalnızca popüler videolar çıkacağı için size özel önerileri göremezsiniz. Yine de platformda en popüler olan içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Yöntem #4: YouTube ve benzeri platformlar üzerinden giriş yapmadan TikTok videoları izleme:

Aktif olarak kullanmıyor olsanız ve bir hesabınız olmasa bile bir milyardan fazla TikTok kullanıcısı her gün sayısız içerik paylaştığı için ister istemez bu videolara maruz kalıyorsunuz. Çünkü bu videolar pek çok farklı internet sitesinde bile gündem oluşturabilecek kadar popüler olabiliyor.

Giriş yapmadan TikTok videoları izlemek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de farklı platformları kullanmaktır. YouTube, Instagram, Twitter, Facebook benzeri sosyal medya ve video izleme platformlarında etiketler üzerinden ya da arama yaparak TikTok videolarını bulabilirsiniz. Bu tür platformlarda genel olarak popüler TikTok videoları kolaj halinde ya da tek tek paylaşılmaktadır. 

tiktok

Giriş yapmadan TikTok videoları izlemenin dezavantajları:

  • TikTok kullanıcılarını takip edemezsiniz.
  • Videolara yorum yapamazsınız.
  • Videoları beğenemezsiniz.
  • Videolara yapılan yorumları göremezsiniz.
  • Videolara yapılan yorumları beğenemezsiniz.
  • TikTok videosu paylaşamazsınız.
  • İçerik üreticilerine destek olamazsınız.

Giriş yapmadan TikTok arama çubuğunu kullanmak:

Giriş yapmadan TikTok videolarını izleyebildiğiniz gibi giriş yapmadan da platformun arama çubuğunu kullanabilirsiniz. TikTok mobil uygulamasını ya da internet sitesini açtığınız zaman karşınıza çıkan arama çubuğu simgesi üzerinden arama yapabilirsiniz. Yaptığınız aramalar ya da izlemeler karşı taraf tarafından görülmez. Giriş yapmadığınız için platformda anonim olarak görünürsünüz. 

Giriş yapmadan TikTok videoları izlenmesinin nedenleri:

Aslında insanların giriş yapmadan yani bir hesap oluşturmadan TikTok videoları izlemek istemelerinin nedeni, diğer kişilerin önyargıları. Örneğin Instagram’da da pek çok başkasına adına utanacağımız paylaşımlar yapılıyor ancak genel olarak diğer kişiler tarafından kabul edildiği için bu platformu kullanmak normal kabul ediliyor.

TikTok ise genel olarak, en basit tanımıyla garip videolar paylaşılan bir sosyal medya platformu olarak kabul ediliyor. Ancak nasıl ki Instagram ve benzeri platformlarda yapılan tüm paylaşımlar kötü ya da mükemmel değilse aynı durum TikTok için de geçerli. Ne bütün TikTok videoları kötü, ne de bütün TikTok videoları mükemmel.

Maalesef bu platformun adını ünlü olmak adına garip şeyler yapan insanlarla ya da anlam veremediğimiz senaryolara sahip videolar yapan kullanıcılarla anmaya alıştık. Halbuki benzer şeyler tüm platformlarda var. Şunu da unutmayın, hangi platformu kullanıyor olursanız olun karşınıza çıkan içerikler sizin kullanıcı alışkanlıklarınıza göre belirleniyor. Yani herhangi bir platformu bir süredir kullanmanıza rağmen karşınıza hala ‘garip’ şeyler çıkıyorsa biraz da kendinizi sorgulamanızda yarar var.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan TikTok videoları giriş yapmadan nasıl izlenir sorusunu yanıtladık ve giriş yapmadan TikTok videoları izleme konusunda bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. TikTok videolarını izliyor musunuz, TikTok hesabınız var mı? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

20
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
3
3
2
2