TikTok'a 20 Milyar Dolarlık Bir Teklif Sunulduğu İddia Edildi

18
5
3
1
1
Bir video paylaşım platformu olan Triller'ın yöneticisi Bobby Sarnevesht, TikTok için ByteDance firmasına 20 milyar dolarlık teklif yapıldığını söyledi. Ancak hem ByteDance hem de TikTok tarafı böyle bir teklifin kendilerine ulaştırılmadığını ifade etti.

ABD yönetimiyle gerilim yaşayan Çinli şirketlerden bir tanesi olan ByteDance'in kısa video paylaşım platformu TikTok'un satışı konusu belli bir süredir gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Üstelik platformun operasyonlarının satın alınması için harekete geçen birçok şirketin de olduğu ifade ediliyor.

Bu satın alma iddialarından bir tanesi de Triller şirketi yöneticisi Bobby Sarnevesht'ten geldi. Yönetici, Centricus Asset Management Ltd isimli bir yatırım firmasının 20 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğunu iddia etti. ByteDance ve TikTok ise böyle bir teklif geldiği iddialarını reddetti.

TikTok iddiaları yalanlıyor

tiktok, tiktok amblem

Şu an için TikTok'un ABD operasyonlarını satın almak isteyen şirketler arasında Microsoft ve Oracle bulunuyor. Ancak Sarnevesht, Reuters'e yaptığı bir açıklamada "Teklifimizi Centricus aracılığıyla direkt olarak ByteDance başkanına gönderdik. Bu teklifin alındığı ve kendisi tarafından değerlendirildiği konusunda da onay aldık" ifadelerini kullandı.

Bir TikTok sözcüsü ise Centricus ve Triller'ın herhangi bir teklif için şirketle irtibata geçmediğini söyledi. Sarnevesht, bunun sebebinin TikTok'un görüşmelere dâhil olmamasından kaynaklı olduğunu, Triller ve Centricus'un direkt olarak ByteDance başkanı Zhang Yiming ile iletişime geçtiğini söyledi.

triller

Ancak ByteDace şirketi de Triller ve Centricus tarafından gelen bir tekliften haberdar olmadıklarını söyledi. Anlaşmanın finansal detaylarına hâkim olduğu iddia edilen bir kaynak ise 20 milyar dolarlık teklifin Centricus tarafından finanse edileceğini ifade etti. Sarnevesht, "Teklifimizi itibarsızlaştırmak ve gerçek olarak görülmesini istemedikleri için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar" dedi.

TikTok benzeri bir uygulama olan Triller, 65 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahipken TikTok, ABD'de 100 milyon kullanıcı sayısına sahip. ABD yönetimi ve TikTok arasındaki gerilimin sonucunun ne olacağını ise kısa bir süre sonra göreceğiz.

Kaynak : https://www.gadgetsnow.com/tech-news/triller-says-made-20-billion-bid-with-centricus-for-tiktok-assets/articleshow/77816932.cms
18
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
5
3
1
1