TikTok, Üzerinde ABD'ye Karşı Manidar Mesajlar İçeren Kazak ve T-Shirt Satışlarına Başladı

27
17
6
2
1
TikTok'un bir giyim mağazası açtığı ortaya çıktı. Eski TikTok CEO'su Kevin Mayer'in istifasından sadece birkaç saat önce açılan mağazada sadece iki ürün bulunuyor. T-shirt ve kazak olarak karşımıza çıkan ürünler, üzerindeki mesajlarla dikkat çekiyor.

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan TikTok, sabah şok bir istifa haberiyle sarsıldı. Şirketin başına sadece 3 ay gibi kısa bir süre önce getirilen CEO Kevin Mayer, hazırladığı bir mektupla ABD'nin siyasal baskıları nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı. Ancak bu istifa haberinden sadece birkaç saat önce, TikTok'un bir mağaza açtığı ortaya çıktı. Görünüşe göre Mayer, son hamlesini yaptıktan sonra görevi bırakmış.

ABD yönetiminin Çinli şirketlere savaş açtığı, son dönemlerde herkes tarafından bilinen bir gerçek. Donald Trump yönetimi, geçtiğimiz yıl Huawei'ye çatarak şirkete çok ciddi seviyede zarar verdi. Hükümet bir süredir de Çinli sosyal medya devi TikTok'a takık durumda. Ancak TikTok cephesinde de rest çekişler hiç geri kalmıyor. Zira TikTok'un mağazası da ABD'nin yaptırımına karşı yeni bir rest olarak karşımıza çıkıyor.

TikTok'un açtığı mağazada ABD yönetimine yönelik mesajların yer aldığı t-shirt ve kazaklar bulunuyor

TikTok mağaza

Burada bulunan bağlantıyı kullanarak ulaşabileceğiniz TikTok'un resmi mağazasında, şu an için sadece iki ürün yer alıyor. Bu ürünlerden bir tanesi siyah renkli kapüşonlu bir kazak olarak karşımıza çıkarken diğeriyse yine siyah renkli bir t-shirt. Ünlü Grafiker Joshua Vides'ın el yazısıyla yazılmış bazı ibareler bulunan tasarımlarda, ABD yönetimine karşı apaçık mesaj gönderiliyor.

"Hiçbir yere gitmiyor - Burada kalacak"

TikTok

TikTok'un orijinal mağazasında yer alan kazak ve t-shirtün ön yüzünde "Hiçbir yere gitmiyor", arka yüzündeyse "Burada kalacak" ibareleri yer alıyor. Bu ibarelerin TikTok'un ABD'deki tartışmalı geleceğiyle ilgili olduğu kolaylıkla anlaşılabiliyor. Görünüşe göre TikTok, bu ürünlerde ABD hükümetine doğrudan ABD vatandaşlarıyla gözdağı vermeye çalışacak.

Kazak ve t-shirt, an itibarıyla satın alınabiliyor

TikTok'un oluşturduğu mağazada bulunan ürünler, tüketiciler tarafından da satın alınabiliyor. Bu bağlamda kalın kazağı satın almak isteyenlerin 70 dolar (yaklaşık 520 TL + vergiler), t-shirtü satın almak isteyenlerin de 45 dolar (yaklaşık 330 TL + vergiler) ödeme yapmanız gerekiyor. Ancak bu ürünleri şu an satın alsanız da kargo işleminin 3 ila 4 hafta aralığında yapılacağı belirtiliyor. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tiktok-store-not-going-anywhere-launch-hours-before-ceo-quits-2020-8
27
17
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
17
6
2
1