LinkedIn'in Kalbi Kırık: TikTok'a 'Video CV' ile İş Başvurusu Yapma Özelliği Geliyor

17
5
2
1
1
TikTok, şimdilik yalnızca ABD'de kullanılabilen yeni bir pilot uygulamanın başlatıldığını duyurdu. "TikTok Resumes" olarak isimlendirilen bu hizmet, kullanıcıların TikTok'ta CV amaçlı videolar çekip, bu videolarla iş başvurusunda bulunmasını sağlıyor.

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olmayı başaran TikTok, bugün yeni bir pilot uygulama başlatıldığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalar, uygulamanın bundan sonra tıpkı LinkedIn gibi kullanılabileceğini gösteriyor. Evet yanlış duymadınız, bugüne kadar tamamen özel paylaşımlar üzerine kurulu olan platform, artık profesyonel yaşam için de kullanılabilecek.

TikTok'un başlattığı pilot uygulama, kullanıcıların video çekerek oluşturdukları özgeçmişlerini doğrudan şirketlere gönderebilmelerini sağlıyor. Şimdilik NASCAR, WWE, Chipotle, Target, Alo Yoga, Shopify ve Contra gibi işletmelerin dahil edildiği özellik, ilerleyen dönemlerde çok daha fazla şirkete videolu CV gönderilmesine imkan tanıyabilir. 

TikTok

TikTok geliştiricileri, CV olması amacıyla çekilecek olan videoların "#TikTokResume" etiketiyle paylaşılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca şirket, bu özellikle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı ve iş ilanlarının yayınlandığı bir de internet sitesi oluşturdu. Buradaki bağlantı aracılığıyla ulaşılabilen "TikTok Resumes" isimli internet sitesinde hangi şirketlerin hangi pozisyonlar için personel arayışında olduğu tüm detaylarıyla açıklanıyor.

TikTok tarafından yapılan açıklamalara göre platformu LinkedIn haline çeviren pilot uygulama, 31 Temmuz'a kadar kullanılabilir olacak. Adaylar, bu tarihten sonra özelliği TikTok aracılığıyla iş başvurusu yapamayacaklar. Süreç içerisinde bunun ne kadar verimli bir özellik olduğunun ölçüleceğini açıklayan yetkililer, şimdilik sadece ABD'de kullanılabilen TikTok Resumes'in geleceğine karar verecekler.

Kaynak : https://techcrunch.com/2021/07/07/tiktok-resumes-job-applications/
17
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
2
1
1