TikTok’un Yapımcıları Şimdi de Spotify’a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

37
16
2
0
0
Vine benzeri uygulaması TikTok ile büyük başarı yakalayan ByteDance, şimdi de Sportfy ile rekabete girmeye hazırlanıyor.

ByteDance, TikTok ile büyük başarı kazanmıştı. TikTok her ne kadar zaman zaman tartışmalara konu olsa da uygulama ve Çin’deki versiyonu Douyin, toplamda 500 milyon indirmeye ulaştı.

Firma şimdi ise Spotify ve Apple Müzik gibi bir ücretli müzik uygulaması geliştirmeyi amaçlıyor. İlk hedeflerinde ise genellikle gelişmekte olan ülkeler var. Öncelikli olarak Spotify ve Apple Müzik’in çok popüler olmadığı pazarlar hedef alınacak. TikTok, son dönemin en gözde şarkılarından Old Town Road’ın çıkış noktası olmuştu. Asya’da ByteDance’in işi ise görüldüğü kadar kolay değil. Tencent’in QQ Music uygulaması ve YouTube bu bölgede büyük ilgi görüyor ve her iki uygulama da ücretsiz.

Son dönemde oldukça ciddi atılımlar yapan ve epey agresif bir politika uygulayan ByteDance, geçtiğimiz günlerde mesajlaşma uygulaması Flipchat (Feiliao)‘in duyurusunu yapmıştı. Bu uygulama, mesajlaşma ile forum ve sohbet grubu özelliklerini bir araya getiriyor.

Yeni uygulama sıradan bir Spotify klonu ya da başka bir servisin kopyası olmayacak. TikTok ve Flipchat’in yapısından yola çıkarsak, yeni uygulamanın sadece müzik paylaşımı için kullanılmayacağını ve sosyal bir yanının da bulunacağını söylemek mümkün. Öte yandan firma şu anda ABD’deki yetkili makamlardan müzik servisi için izin alabilmiş değil. Uygulamanın ücreti konusunda henüz bir bilgi yok ancak muhtemelen Spotify ya da Apple Müzik’ten daha ucuz olacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/21/tiktok-parent-music-streaming-service/
37
16
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
16
2
0
0