"Mağduriyetleri Gidereceğim" Diyen Tosuncuk'un Avukatları: Bitcoin'i Falan Yok

94
6
3
2
1
Çiftlik Bank Kurucusu namıdiğer Tosuncuk'un avukatları Şehmus Uluç ile Fatih Kuş, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamalar, Tosuncuk'un teslim olmaya karar verme sürecine ışık tutuyor.

2018 yılından beri hakkında kırmızı bülten olmasına rağmen yakalanamayan ancak kendi isteğiyle teslim olan ve geçtiğimiz günlerde de tutuklanarak cezaevine gönderilen Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın'ın avukatları, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundular. Şehmus Uluç ve Fatih Kuş isimli avukatlar tarafından yapılan açıklamalar, Tosuncuk lakaplı Aydın'ın teslim olmaya nasıl karar verdiğini gözler önüne seriyor.

Avukatlar tarafından yapılan açıklamalara göre Mehmet Aydın, teslim olacağını açıkladığı videoyu yayınlamadan iki hafta önce teslim olmaya karar verdi. Bunun üzerinde avukatlarıyla iletişime geçen Tosuncuk, sürecin nasıl işleyeceğini ve kendisini nelerin beklediğini öğrenme imkanı yakaladı. İşte bunun üzerine harekete geçen ve videoyu çeken Aydın, bu videoyu avukatlarına göndererek kamuoyunun haberdar edilmesine karar veriyor. Sonrasında yaşananlar ise malum...

"Kendine ait mal varlığı ya da Bitcoin hesabı bulunmuyor"

Mehmet Aydın

Avukatları, Aydın üzerine kayıtlı olan mal varlığının ya da Bitcoin hesabının olmadığını söylüyorlar. Bu konuyla ilgili olarak medyaya yansıyan bazı haberlerin olduğunu ifade eden Şehmus Uluş ve Fatih Kuş, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını beyan ediyorlar. Ancak avukatlara göre bu durumun mağdurları tedirgin edecek bir yanı bulunmuyor.

"Amacı zararı karşılamak. Şirketlerine ait varlıklar bunu mümkün kılar"

Avukatlar tarafından yapılan açıklamalarda, Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye neden döndüğüne dair de bilgilere yer verildi. Haberlere yansıyan tutarın 64 milyon TL olduğunu aktaran avukatlar, ikinci bir davanın daha olduğunu, bu davanın da hesaba katıldığında Aydın'ın borcunun çok daha yüksek tutarlara çıkacağını ifade ediyorlar. Çiftlik Bank ile Çiftlik Bank'a ait şirketlerin bu zararın tazminini sağlayabileceğini söyleyen avukatlar, bu şirketlere devlet tarafından el koyulduğunu ve yönetiminin de kayyumda olduğunu belirtiyorlar. Özetle Mehmet Aydın, Çiftlik Bank mağdurlarının tüm zararını karşılayarak bu durumdan kurtulmak istiyor.

Mehmet Aydın

Şehmus Uluş ve Fatih Kuş tarafından yapılan açıklamalara göre Tosuncuk, boşandığını da bizzat avukatları aracılığıyla öğrendi. Aydın'ın boşanma sürecinden birkaç gün önce haberinin olduğunu ifade eden avukatlar, Tosuncuk'un sürece itiraz etmek gibi bir talebinin olmadığını söylüyorlar. Yani Mehmet Aydın, eşinden ayrılmayı da kabul etmiş durumda.

Aydın'ın avukatlarının DHA'ya açıkladıkları bir diğer husus da Tosuncuk'a yönelik açılmış olan davalardı. Aydın'ın Çiftlik Bank davasındaki tek sanık olmadığını açıklayan avukatlar, toplamda 28 kişinin bulunduğunu ifade ediyorlar. Davaya dahil olan müştekilerin sayısı ise 3 binin üzerindeymiş. Duruşmalar devam ettikçe bu durumun değişebileceğini söyleyen avukatlar, müşteki sayısında artış olabileceğini belirtiyorlar.

Fatih Kuş tarafından yapılan açıklamalar şöyle;

Mehmet Aydın’ın halihazırda Anadolu Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 2 tane dosyası var. Bir ana dosyası var yine aynı mahkemede ek bir dosya daha açılmış. Şu anda İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığı’nda iddianamesi henüz hazırlanmamış bir dosyası daha var. Zaten müvekkilin ilk ifadesi o dosyadan alındı, tutuklama o dosyadan yapıldı. Ağır cezadaki diğer dosyalarda da tutuklanması gerçekleşti. Bu dosyalardan yargılanması devam edecek. Yeni şikayetçilerin olması halinde yeni iddianameler yazılıp ek dosyalar hazırlanarak davalar açılabilir ya da dosya mevcut davayla birleştirilebilir. Biz gerekli savunmayı yapacağız. Zaten Cumhuriyet Başsavcılığı dosyasında şu an gizlilik kararı var. Normalde dosya ilk başladığında 48 sanık vardı. Bu sanıkların bir kısmı tefrik edildi. Dosyada şu an 28 sanık var. Bu dosyalarda yaklaşık 3 bin küsur müşteki var fakat gelecek şikayetlere göre bu sayı artabilir. Neler olacağını zaman bize gösterecek.

 

Şehmus Uluç ise şu açıklamalarda bulundu;

Müvekkilin boşandığından haberi yoktu. Geçen cuma biz kendisini görmeye gittiğimizde ona bu durumdan söz ettik. Buna itiraz etmememiz yönünde bize talepte bulundu. Boşanmaya itiraz etmeyeceğiz, boşanmak istediğini dile getirdi.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tosuncuk-mehmet-aydinin-avukatlari-konustu-bitcoini-yok-bosandigini-bizden-ogrendi-41856404
94
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
94
6
3
2
1