İnternet Dolandırıcılarına En Fazla Para Kaptıran Ülkeler Açıklandı

81
10
4
3
3
SocialCatfish isimli bir şirket, dünya genelindeki internet dolandırıcılığı olaylarını araştırdı. Yapılan araştırma, ABD'de yalnızca 2020'de yapılan internet dolandırıcılığı olaylarının maliyetinin 4,2 milyar dolara ulaştığını ortaya çıkardı. Ayrıca yalnızca ABD'de de değil, diğer gelişmiş ülkelerde de internet dolandırıcılıkları çok yaygın.

Türkiye'de vatandaşların korkulu rüyalarının başında internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıklar geliyor. Dolandırıcılar, internet üzerinden türlü türlü yöntemlere başvurarak insanları dolandırıyor, yılların birikimlerini saniyeler içerisinde çalıyorlar. Ancak bu durumun yalnızca Türkiye'ye özel olmadığı anlaşıldı. Yapılan bir araştırmaya göre ABD'den Çin'e kadar hemen her ülkede internet üzerinden dolandırıcılık olayları yaşanıyor. 

SocialCatfish isimli şirket tarafından yapılan araştırmaya göre internet üzerinden yapılan dolandırıcılık yapılan ülkelerin başında, ABD geliyor. Hatta 2017-2019 yılları arasında ABD'liler, dolandırıcılara 7,6 milyar dolar kaptırdılar. Yalnızca 2020 yılında ise eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı.

ABD sadece geçen yıl internet dolandırıcılığına 4,2 milyar dolar kaptırdı

SocialCatfish

Araştırmaya göre COVID-19 döneminde patlama yapan internet üzerinden dolandırıcılık olayları, 4,2 milyar dolara mal oldu. Araştırma, dolandırıcılık olaylarının gelişmiş ülkelerde de çok fazla olduğunu gözler önüne seriyor. Socialcatfish tarafından yapılan araştırmaya göre başı çeken ABD'yi takip eden ülkeler Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya ve Çin olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde en çok internet dolandırıcılığı olayları, işte bu ülkelerde yaşanıyor.

Dolandırıcılar, en çok Facebook'u tercih ediyor

Araştırma

SocialCatfish'in araştırmasına göre dolandırıcılar en çok, Facebook üzerinden insanları hedef alıyorlar. Dünyanın en büyük sosyal medya platformunun Facebook olduğunu düşündüğümüzde, bu durum pek de şaşırtıcı değil. Facebook'u takip eden diğer mecralara baktığımızda Google Hangouts, Instagram, WhatsApp, Plenty of Fish, Match.com, OurTime, Zoosk, Words With Friends ve Tinder'ı görüyoruz. Dolandırıcıların kullandıkları mecralar arasında flört uygulamalarının olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/us-consumers-have-lost-over-4-billion.html
81
10
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
81
10
4
3
3