Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Otomobil

Türkiye’nin İlk Tam Elektrikli Yerli Otomobili Ortaya Çıktı

Tasarımından motoruna kadar tamamen yerli olan ve en kısa sürede üretimine başlanması beklenen Türkiye'nin ilk tam elektrikli yerli otomobili ortaya çıktı.

Türkiye’nin İlk Tam Elektrikli Yerli Otomobili Ortaya Çıktı

Türkiye, çok uzun yıllardır bir yerli otomobil üretme hevesi taşıyor. Bu zamana kadar pek çok girişim gerçekleşmiş olsa da bir seri üretim ortaya konamadı. Buna karşılık son yıllarda bu heves, fiili çalışmalara dökülmüş durumda. Dr. Gürsel Güzel’in önderliğinde üretilen Türkiye’nin tam elektrikli yerli otomobili, İstanbul’da bir fuarda ortaya çıktı.

Türkiye’nin İlk Tam Elektrikli Yerli Otomobili Ortaya Çıktı

Şık ve dinamik bir tasarıma sahip olan otomobilin motorundan şasisine, ana tasarımından iç mekanına kadar her şeyi yerli üretim. Söz konusu otomobilin seri üretime geçmesindeki şu an için tek engel, resmi sertifikasyon ve prosedürlerin tamamlanmamış olması. Tüm işlemler tamamlandığında araç 200 bin TL fiyatı ile satışa sunulacak.

150kW’lık bir motordan güç alan yerli otomobil, 203 beygirlik güce sahip. Tek şarj ile azami menzili 400 kilometre olan aracın 100 kilometre mesafede 10 TL’lik elektrik tükettiği dile getirildi. Aracın resmi prosedürlerinin tamamlanmasının hemen ardından seri üretimin ve satışların başlaması bekleniyor.

Türkiye’nin İlk Tam Elektrikli Yerli Otomobili Ortaya Çıktı

Dr. Gürsel Güzel, görücüye çıkardıkları araç hakkında, ‘’İç-dış tasarım, bütün şasisi kaportası ve motoru yerli. Motor sürücü, elektronik donanımlar bütün kontrol üniteleri ve yazılımlar bize ait. 5 yıl içinde 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması oldu. 6 ay sonra bile seri üretime başlanabilir. Bu sertifikasyon ve prosedür işlerinden dolayı 2-3 yılı bulabilir.’’ dedi.

YORUMLAR

(31)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
Engin OK 7 yıl önce
Ben bu eleştirenlerin hakikaten haberi tam okuduğuna inanmıyorum. Yazık günah az önce de yazdım Sosyal ağlarda ilk sıralarda ki habere BOŞ İŞLERDE BİR NUMARA OLURUZ HER ZAMAN DİYE . İYİ DİKKAT EDİN '' 5 yıl içinde 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması oldu. '' Biraz mantık ve düşünce istiyorum ve hesaplama istiyorum sadece biraz özenle okumak ve anlamak. burada anlamadan balıklama yorum yapanlara da tam şu söz iyi gider. “Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir,yapamayan çamur atar.” Yazık acıyorum şu bilinçsiz yorumlara!!!
T
TC Bora Şahin 7 yıl önce
O değilde Bi gururlandım demek çok mu zor? Ülkede böyle girişimler olması çok güzel yok fiyatıymış yok tasarımıymış neyini beğenemediniz? Birde model 3 alacaklarmış vallaha 200bin tlye model 3 bulun bende alıyım yanlış bilmiyorsam zaten abd arabalarına ek vergi var? Neyse başarılı Bi proje olmuş devamını görmek isteriz. Bu fiyata böyle birşey bulmak zor inşallah herkes tercih eder.
M
Mustafa HACIOGLU 7 yıl önce
Arka tasarım biraz daha geliştirilebilir. Umarım böyle bir marka oluşturulur.