Sosyal Medya Siyasetinden Bıkanlara: Türkiye'nin Siyasi Tarihini Daha İyi Anlamak İçin 5 Kitap Önerisi

3
2
1
0
0
Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi tarihini anlamak, geçmişte günümüze atılan adımlar ve alınan kararlara yakından bakmak için okumanız gereken kitaplar...

Ülkemizin uzun ve dönüşümlerle dolu tarihi, farklılıklarla dolu demografik yapısı, hem konumu hem kimliği sebebiyle her daim dünya tarihi için de kritik olmuş dış politikaları ve iniş çıkışlarla dolu ekonomisi, her birimizin geleceğini de yakından ilgilendiriyor.

Ancak bu geniş coğrafyanın tarihini anlamak için ne okullarda anlatılan ama asla dinlenmeyen tarih dersleri ne de televizyonlarda izlenen ve gerçekleri bolca çarpıtan bazı çok meşhur tarihi dizileri asla yeterli değil. Çözüm ise pek çok farklı yönden siyaset tarihi çalışmalarına katkıda bulujmuş farklı tarihçileri okumak.

Türkiye'nin geçmişini ve geleceğini daha iyi anlamanızı sağlayacak 5 kitap önerisi;

Halil İnalcık - Kısa Osmanlı Tarihi: Osmanlı İmparatorluğu Tarihine Kuşbakışı

halil inalcık kısa osmanlı tarihi

Ülkemizin en önemli tarihçilerinden Halil İnalcık'ın tüm kitapları aslında tarihe meraklı herkesin okuması gereken eserler. Ancak bu liste için Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan süreci ana hatlarıyla özetleyen, aynı zamanda Osmanlı tarihinin kritik dönemlerine eğilerek daha yakından incelemeye olanak sağlayan Kısa Osmanlı Tarihi: Osmanlı İmparatorluğu Tarihine Kuşbakışı kitabını seçtik. İncelemek ve satın alarak okuma listenize eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Fahir Armaoğlu - Türk Siyasi Tarihi

fahir armaoğlu Türk Siyasi Tarihi

Türkiye'nin siyasi tarih çalışmalarında bir diğer önemli ismi kabul edilen Fahir Armaoğlu'nun 'Türk Siyasi Tarihi' isimli kitabı ise Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarından Milli Mücadele dönemine, cumhuriyetin ilk yıllarından Kıbrıs Harekâtı'na kadar uzanan dönemde pek çok kritik meseleyi ele alıyor. Armaoğlu'nun şahsî değerlendirmelerinin yanında bu kitap, bu geniş dönemde yaşanan olayları kronolojik olarak kavramaya yardımcı oluyor. Okumak isterseniz buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Oral Sander - Türkiye'nin Dış Politikası

Oral Sander Türkiye'nin Dış Politikası

'Türkiye'nin Dış Politikası', siyasi tarih ve Türk dış politikası alanında önemli çalışmalara imza atmış bir diğer isim olan Oral Sander'in makalelerinden oluşan başarılı bir derleme kitap. Kitapta Türkiye'nin Batı, Balkanlar, Karadeniz, Ortadoğu, NATO ve Türk dünyasıyla ilişkileri, izlenen politikalar ve bunlara yönelik çözümlemeler yer alıyor. İncelemek ve sepetinize eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Şevket Pamuk - Türkiye'nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi

Şevket Pamuk Türkiye'nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi

Türkiye tarihine farklı bir açıdan bakmak isteyenler için Şevket Pamuk'un kaleme aldığı 'Türkiye'nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi' mutlaka değerlendirilmesi gereken bir eser. Türkiye'nin iktisadi tarihini Osmanlı'nın son yıllarından itibaren bir bütün olarak ele alan; iktisadi büyüme ve insani gelişme ve büyümeyi bir arada inceleyen Pamuk, kitabında bu 200 yıl boyunca siyaset & iktisat etkileşimini detaylarıyla açıklığa kavuşturuyor. Kitabı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

İlber Ortaylı & İsmail Küçükkaya - Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı: 1923 - 2023

İlber Ortaylı İsmail küçükkaya Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı

Son olarak da ülkemizin son 100 yılını en güncel ana kadar detaylı şekilde ama sıkmayan, akıcı bir dille ele alan 'Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı: 1923-2023' listemizde. ''Tarihin'' yanında güncel toplumsal olaylara da yakından bakabileceğiniz kitap, Türkiye'nin 100. yılında geldiği yeri ve gelecekte ulaşacağı yeri anlamak için iyi bir seçenek. Satın almak ve okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer kitap önerilerimize göz atmak isterseniz;

#işbirliği
3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0