Rusya, Türk Astronotları Uzaya Götürmek İçin Türkiye ile Görüşüyor

71
14
7
1
1
Rusya’nın uzay ajansı olan Roscosmos’un Başkanı Dmitriy Rogozin, Türkiye’ninde arasında olduğu birkaç ülke ile uzaya astronot göndermek konusunda görüştüklerini açıkladı. Roscosmos ile Türkiye arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, Türk astronotlar uzaya gidecekler.

Roscosmos, yaptığı açıklama ile Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır ile uzaya astronot göndermek konusunda görüştüklerini açıkladı. Roscosmos’un Türk astronotların uzaya gönderilmesi konusundaki görüşmelerine dair açıklamayı uzay ajansının başkanı Dmitriy Rogozin yaptı. 

Dmitriy Rogozin, yaptığı açıklamada, “Roscosmos olarak, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan ile görüşmeler içerisindeyiz. Bu ülkelerin vatandaşlarını uzaya götürmeyi planlıyoruz. Bu konuyla alakalı farklı ülkelerden de talepler alıyoruz” dedi.

türk astronot rusya

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikler’nin ilk astronotunun uzaya gönderildiğini açıkladı. Rogozin, uzaya astronot göndermek için Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan haricinde başka ülkeler ile de görüşüldüğünü söyledi. 

Türk astronotların uzaya gönderilmesi ile ilgili teklif ilk olarak Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyareti sırasında dile getirilmişti. Cumhurbaşkanının MAKS-2019 Uluslararası Havacılık Fuarı’nı ziyareti sırasında, Türk astronotların uzaya götürülmesi teklifi sunulmuş ve Cumhurbaşkanı bu teklife olumlu yaklaşmıştı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/rusya-turk-vatandaslarini-uzaya-goturmeyi-planliyoruz,fBm85s8BkUa0fSRg5nNe8w
71
14
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
14
7
1
1