tvOS 17 ile Apple TV'ler İlk Defa VPN Desteğine Kavuşacak

5
1
0
0
0
tvOS 17 ile Apple TV'ye VPN desteği geliyor. Bu sayede Apple TV kullanıcıları, kısıtlamalara takılmadan istedikleri içeriğe erişebilecekler.

Apple TV, iOS ve macOS cihazlarınızda kolayca kullanılabilen VPN uygulamalarından yoksun bir cihazdı. Bu nedenle, Apple TV’de VPN bağlantısı kurmak isteyen kullanıcıların bunu doğrudan modemle uğraşarak yapması gerekiyordu. Ancak tvOS 17 ile birlikte, Apple nihayet Apple TV App Store'da VPN uygulamaları yayınlamalarına izin verecek.

VPN uygulamaları, Apple TV kullanıcılarının coğrafi olarak sınırlanmış içeriklere erişmelerine olanak tanıyacak. Örneğin kullanıcılar, başka bir ülkede Netflix'in ABD versiyonunu izleyebilecekler. tvOS 17 basın bülteninde ise Apple, VPN uygulamalarının kurumsal ve eğitim kullanıcılarına fayda sağlayacağına odaklandı. Bu sayede Apple TV, daha fazla yerde harika bir ofis ve konferans salonu çözümü olabilecek.

tvOS 17 ile gelen diğer yenilikler

tvOS 17, Apple TV'ye FaceTime ve yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi gibi yeni özellikler getiriyor. Ayrıca iPhone'unuzla Siri Kumandasını bulmanın yeni bir yolu da sunuyor. Bu güncellemeyle birlikte ilk kez Apple TV'de FaceTime yapabileceksiniz.

Geliştiriciler, Apple Geliştirici Programı'na kaydettikleri Apple TV'lerine tvOS 17'yi şimdi yükleyebilirler. Apple, tvOS 17'nin bu yılın sonunda herkes için yayınlanacağını belirtti. Temmuz ayına kadar da bir açık beta sürümünün yayınlanması bekleniyor. Güncelleme, 2015 ve sonrasında çıkan tüm Apple TV 4K ve Apple TV HD modelleriyle uyumlu olacak.

tvOS 17 ile birlikte Apple TV'niz daha da güçlü ve eğlenceli bir cihaz haline gelecek. VPN uygulamalarının yanı sıra, FaceTime ve Kontrol Merkezi gibi özellikler de deneyiminizi artıracak. tvOS 17 için düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

WWDC 2023'teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple'ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

Tüm Apple ürünleri, sadece 2 hafta aradan sonra bir kez daha zamlandı:

iOS 17 resmen tanıtıldı:

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da karşımıza çıktı. Yeni Mac Pro, Apple'ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile geldi:

Apple Mac'lerin belki de en büyük eksikliğini, oyunları Mac'e getirecek projesini açıkladı:

Bu arada, bugüne kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro, Türkiye'de satıştan kaldırıldı:

Kaynak : https://9to5mac.com/2023/06/09/tvos-17-apple-tv-vpn/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0