Apple'ın En Pahalı Yeni Bilgisayarı Mac Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

18
4
3
2
0
Apple, yeni en pahalı ürünü Mac Pro'yu tanıttı. Mac Pro, Apple'ın kendi üretimi olan yepyeni bir amiral gemisi yonga setiyle geliyor.

Apple, 2023’ün en çok beklenen etkinliklerinden Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) başlattı. Etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok yeni hizmet ve ürün tanıtıldı.

Yeni gösterilen ürünlerden birisi de sürpriz bir şekilde gelen yepyeni Mac Pro oldu. Apple’ın amiral gemisi bilgisayar ailesi, yepyeni yonga setiyle birlikte gümbür gümbür geliyor.

Karşınızda yeni Mac Pro:

mac pro

Yeni Mac Pro, tasarım anlamında bir yenilik tanımıyor. Bilgisayar, ilk tanıtıldığında “rende” olarak anılan ön paneliyle birlikte alüminyum gövdesini taşımaya devam ediyor.

Yeni Mac Pro’nun barındırdığı yenilikler ise elbette kasanın içinde yatıyor. Apple, artık amiral gemisi bilgisayarıyla kendi ürettiği çiplere geçiş yapıyor. Üstelik bu çip, beklendiği gibi yepyeni bir çip, bir amiral gemisi oldu.

Mac Pro, günümüzün en güçlü Apple çipi M2 Max’i bile geçen performans sunan M2 Ultra seçeneğine sahip olacak. M2 Ultra, bir önceki Intel işlemcili Mac Pro’ya göre bilgisayarın 3 kat daha yüksek performans sunmasını sağlıyor.

mac pro

M2 Ultra, 24 işlemci çekirdeğine ve 76 GPU çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. Bunların yanı sıra 32 adet Neural Engine çekirdeği de yonga setinde yer alıyor. Bu çekirdeklerle birlikte M2 Pro, 192 GB’a kadar birleşik bellek desteği sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra Mac Pro, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E, 10 Gb çift Ethernet girişi, 2 HDMI girişi ve toplam 8 adet Thunderbolt 4 girişine ev sahipliği yapıyor. Evet, 8 adet Thunderbolt.

mac pro

Tüm bu güce sahip olan Mac Pro, ekran konusunda da hiçbir sınır tanımıyor. Cihaz, aynı anda 6 adet Pro Display XDR monitöre görüntü yansıtabiliyor. Bu monitörün, Apple’ın ve sinema sektörünün en iyi monitörleri arasında yer aldığını hatırlatalım.

Mac Pro fiyatı:

Apple’ın en pahalı bilgisayarı olan Mac Pro’nun yeni modeli elbette ucuz olmayacak. Bilgisayarın ABD fiyatı, 6.999 dolardan başlıyor. 

Dün akşam neler oldu? İşte tarihe geçecek WWDC 2023'teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple'ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

Tüm Apple ürünleri, sadece 2 hafta aradan sonra bir kez daha zamlandı:

iOS 17 resmen tanıtıldı:

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da karşımıza çıktı. Yeni Mac Pro, Apple'ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile geldi:

Apple Mac'lerin belki de en büyük eksikliğini, oyunları Mac'e getirecek projesini açıkladı:

Bu arada, bugüne kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro, Türkiye'de satıştan kaldırıldı:

18
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
3
2
0