Apple, Tüm PC Oyunlarının MacOS'a Gelmesini Sağlayacak Büyük Planını Açıkladı: Mac'lere Gelecek İlk Oyun da Belli Oldu

37
7
1
1
0
Oyuncular için Windows bilgisayarları ya da konsolları tercih etme devri de yakında kapanacak gibi görünüyor. Apple, WWDC 2023 etkinliğinde, PC oyunlarının Mac bilgisayarlara uyarlanmasını sağlayacak yazılım aracını tanıtı.

Oyuncuların günümüzde iki tercihi var: İyi bir Windows bilgisayar ya da güncel bir oyun konsolu, ancak Apple'ın Mac bilgisayarları da artık bu listeye eklenecek. Apple'ın WWDC etkinliğinde duyurduğu Game Porting Toolkit; oyun şirketlerinin oyunları Mac'lere uyumlu hale getirmesini sağlayacak.

Bir başka deyişle MacOS işletim sistemine sahip cihazlarda artık oyun oynamak da mümkün olacak. Apple'ın yüksek görsel işlem gücüne sahip olan M serisi işlemcileri sayesinde Mac kullanıcıları, artık oyun oynamak için konsol ya da PC'ye ihtiyaç duymayacaklar.

hideo kojima

Apple MacOS uyumlu ilk oyunu bizzat yapımcısı duyurdu: Death Stranding Apple bilgisayarlara geliyor!

Apple'ın kısıtlı ve oyun tutkunlarını sınırlandıran dar kütüphanesi, Game Porting Toolkit sayesinde gün geçtikçe genişleyecek. Oyunlarını Mac kullanıcılarına sunmak isteyen tüm geliştiriler, artık bu araç sayesinde -nasıl konsol oyunlarını PC'ye getirebiliyorlarsa- artık MacOS'a da uyarlayabilecek. 

Elbette bu güzel gelişmenin duyurusu, oyun dünyasının en etkili yapımcılarından Hideo Kojima tarafından bizzat duyuruldu. Kojima Productions tarafından 2018'de ilk olarak PlayStation'a sunulan oyun Death Stranding; Directors Cut sürümü ile Game Porting Toolkit'in kullanıldığı ilk yapım oldu. 

MacOS'a Game Mode geliyor!

Game Mode sayesinde MacOS üzeride oyun oynamak için PlayStation ya da Xbox kontrolcülerini kullanabileceğiz. Bu mod sayeside ayrıca Windows'taki gibi; performansın optimize edilmesi de sağlanacak. 

Dün akşam neler oldu? İşte tarihe geçecek WWDC 2023'teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple'ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

Tüm Apple ürünleri, sadece 2 hafta aradan sonra bir kez daha zamlandı:

iOS 17 resmen tanıtıldı:

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da karşımıza çıktı. Yeni Mac Pro, Apple'ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile geldi:

Apple Mac'lerin belki de en büyük eksikliğini, oyunları Mac'e getirecek projesini açıkladı:

Bu arada, bugüne kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro, Türkiye'de satıştan kaldırıldı:

37
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
7
1
1
0