iOS 17 Yayınlandı! Hangi iPhone'lara Gelecek, Yenilikler Neler?

74
20
9
5
3
WWDC 2023'te tanıtılan iOS 17, geçtiğimiz dakikalarda kullanıma sunuldu. Peki işletim sisteminin yeni versiyonu nasıl yüklenir? Hangi özelliklere sahip ve hangi iPhone'larda kullanılabilecek?

Apple, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Wonderlust etkinliğinde iiPhone 15 serisi ile yeni Apple Watch modellerini bizlerle buluşturdu. Şirket, o etkinlikte bir süredir beklenen iOS 17'nin ne zaman yayınlanacağını da açıkladı. Yapılan açıklamada, işletim sisteminin yeni versiyonunun 18 Eylül'de geleceği ifade edildi.

Beklenen an geldi çattı. iPhone'lara tonla yenilik getiren iOS 17, geçtiğimiz dakikalarda kullanıcıların beğenisine sunuldu. iPhone sahipleri, şu anda yeni sürümü cihazlarına yükleyebiliyor. Peki iOS 17 hangi iPhone modellerinde kullanılabilir olacak? Apple'ın yeni işletim sistemi hangi özelliklerle gelecek? iOS 17 nasıl yüklenir? İşte tüm detaylar:

iOS 17 alacak iPhone modelleri için aşağıdaki listemize bakabilirsiniz:

iOS 17 nasıl yüklenir?

  • Adım #1: iPhone'u şarja takın. 
  • Adım #2: Bir Wi-Fi ağına bağlanın.
  • Adım #3: "Ayarlar" sayfasını açın.
  • Adım #4: "Genel" sayfasını açın.
  • Adım #5: "Yazılım Güncelleme" bölümüne girin.
  • Adım #6: "iOS 17 Sürümüne Yükselt"e basın ve ardından "İndir ve Yükle" butonuna dokunun.

iOS 17 neler sunacak?

Aramaya "kişi posterleri" geliyor

Apple, aramalara büyük bir yenilik getirdiğini duyurdu. Artık, rehberinizdeki istediğiniz kişinin özelleştirilmiş fotoğraflarını uygulamaya ekleyebileceksiniz. Ayrıca yazıları isteğinize göre değiştirmeniz de mümkün olacak. Örneğin sizi arayan kişinin ismini, fotoğrafta kafasının arkasına koyabileceksiniz. Bunu kilit ekranındaki ayarlanabilir duvar kağıtlarına benzetebiliriz.

Sesli mesajlar metne dönüştürülebilecek

Apple, ayrıca sesli mesajlarda arayanların ne söylediğinin yazı olarak gözükebileceğini duyurdu.

FaceTime'da sesli mesaj bırakılabilecek

Artık FaceTime uygulamasında arayan kişiler, aradıkları kişiye ulaşamadıklarında videolu mesajlar bırakabilecek.

Mesajlara büyük yenilikler geliyor

Apple, görmediğiniz mesajlara direkt olarak ulaşmanızı sağlayacak bir özelliği uygulamaya getirdi. Tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi okumadığınız mesajlara tek bir dokunuşla gidebileceksiniz. Öte yandan; mesajlaşma sırasında çevrimiçi olarak konumunuzu paylaşabileceksiniz. Sevdiklerinizin nerede olduğunu da "Check-in" özelliğiyle bildirim alarak öğrenmek mümkün olacak.

iMessage'da mesajlar yanıtlanabilecek

iMessage

iMessage'da dikkate değer özelliklerden bir tanesi de mesaj yanıtlama olacak. Kullanıcı, gelen bir mesajı sağa kaydırıp, WhatsApp'taki gibi yanıtlayabilecek.

Live fotoğrafları sticker'lara dönüştürebileceksiniz

Mesajlarda yer alacak ve kamera bölümünün yerine gelecek artı butonuyla telefonunuzdaki istediğiniz tüm fotoğrafları sticker'lara dönüştürmeniz mümkün olacak.

NameDrop, AirDrop yoluyla kişi paylaşmanızı sağlayacak

NameDrop ismi verilen özellik, artık kişileri telefonları yan yana tutarak AirDrop yoluyla paylaşmaya olanak tanıyacak. Ayrıca Apple Watch üzerinden de bu işlev gerçekleştirilebilecek. 

Otomatik düzeltme de yenileniyor

iOS'taki otomatik düzeltme özelliği de iyileştiriliyor. Daha iyi tahminleri de göreceğimizi ekleyelim. 

Yepyeni bir “günlük” uygulaması:

Apple, iOS 17 ile "Günlük" isimli yeni bir uygulamasını tanıttı. Kullanıcılar, bu uygulamaya konum, kişiler, fotoğraflar ve çok daha fazlasını ekleyebilecek. Örneğin bir yeri ziyaret ettiğinizde o günden anıları günlüğünüze ekleyebileceksiniz

"Hey Siri" komutu değişiyor!

Apple'ın sanal asistanı bugüne kadar "Hey Siri" komutu ile aktive hale geliyordu. iOS 17 ile gelen güncellemeyle birlikte "Hey" tetikleyicisi ortadan kaldırıldı, güncellemenin ardından Siri'yi kullanmak için yalnızca "Siri" diye seslenmek yeterli olacak. 

iPhone'unuz akıllı ekrana dönüşüyor

iOS 17'yle birlikte iPhone'lar adeta bir akıllı ekran görevi görecek. StandBy isimli özellik, telefon yatay bir şekilde kilitliyken kullanılacak. Ekran, telefon kilitliyken widget'lar gibi birçok şeyi bize gösterecek.

Apple Haritalar çevrimdışı kullanılabilecek

Apple Haritalar

Apple, Haritalar hizmetini de iyileştiriyor. Kullanıcılar artık, belirli bir harita bölümünü akıllı telefonlarına indirebilecekler. Bu özellik, telefon internete bağlı olmadığı zaman konum bulma ve varış zamanı hesaplama gibi özellikler için kullanılabilecek.

74
20
9
5
3
Emoji İle Tepki Ver
74
20
9
5
3