Twitch, Yeni Bir Toplu İşten Çıkarma Yapacak: Personelin Yüzde 35'i ile Yollar Ayrılıyor

6
1
1
0
0
Çevrim içi yayın platformu Twitch'te yeni bir işten çıkarma dalgası yaşanıyor. Bu defa platformda çalışanların %35'i, yani kabaca 500 kişi işten çıkarılacak.

Amazon'un yayıncılık alanındaki iştiraki olan Twitch için işler pek de yolunda gitmiyor ve platform, çok sayıda çalışanın işine son vermeye hazırlanıyor. Bloomberg'in haberine göre bu hafta başlayacak olan işten çıkarma dalgasında şirket, çalışanlarının %35'iyle vedalaşacak. 

Twitch'te işten çıkarmalara devam

twitch

Twitch'in kurucularından olan eski CEO Emmett Shear'ın görevinin sona ermesi ve firmanın başına Dan Clancy'nin gelmesinden hemen sonra başlayan ilk işten çıkarma dalgasında firmanın 400 çalışanı işsiz kalmıştı. Onları da Amazon'un Crown kanalını kapatması ile işsiz kalan 180 çalışan ve kapatılan Game Growth departmanının tamamı izlemişti. 

Twitch, geçtiğimiz aylarda da en büyük e-spor pazarlarından biri olan Güney Kore'den çekileceğini açıklamıştı. Bu kararın nedeni olarak ülkedeki yüksek ağ ücretleri nedeniyle sürekli olarak zarar etmelerini göstermişti. 

Twitch bir türlü para kazanamıyor

twitch

Her ne kadar pandemiden bu yana Twitch kullanıcılarının ve yayıncılarının sayısı epeyce artmış olsa da platform henüz kâr etmeyi başarabilmiş değil. Her ne kadar reklamları artırmak için çalışmalar yapıyor olsalar da, Amazon çatısı altında geçirdikleri 10 yılda Twitch artıya geçmeyi başaramadı. 

Twitch, özellikle operasyon maliyeti anlamında çok büyük bir yükün altında ve giderlerini azaltmaya çalışıyor. Platformun 2022'de yayımladığı bir blog gönderisinde, popüler bir yayıncının platforma aylık maliyetinin 1000 dolar civarında olduğu belirtiliyordu. Şirket CEO'su Clancy, "dünyanın neredeyse her köşesine yüksek çözünürlüklü, düşük gecikmeli canlı video yayını yapmanın pahalı olduğunu" söyledi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/01/09/twitch-layoff-500-employees/?guccounter=1
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0