Uber, Bir Yolcunun Ölümüyle Sonuçlanan Olay Sonrası Yeni Güvenlik Tedbirleri Aldı

37
1
1
0
0
Uber aracı sanarak yanlış bir araca binen üniversite öğrencisinin öldürülmesinin ardından şirket, bir dizi yeni güvenlik önlemini uygulamaya koydu.

Uber uygulaması; bugünden itibaren plaka numarası, araç tipi ve araç rengi de dahil olmak üzere sürücü detaylarını içeren bilgileri kullanıcılarına bildirimler ile sunacak. Ayrıca uygulamaya eklenen özellik ile kullanıcılara doğru arabaya bindiklerini doğrulamaları gerektiği hatırlatılacak.

Bu güncellemelere ek olarak Uber, önümüzdeki günlerde Kampüs Güvenliği Girişimi adlı yeni bir girişim başlatıyor. Şirket, kampüslerde özel toplama bölgeleri oluşturmak için Güney Carolina Üniversitesi ile ortaklık kuruyor. Bu ortaklık çerçevesinde bu bölgeler iyi aydınlatılacak ve güvenli seyahat sağlamak için yakına yerleştirilmiş kolluk kuvvetleri bulunacak. Uber, ayrıca Güney Carolina Üniversitesi kampüsünün çevresini gezecek 'Campus Rides' adı verilen yeni bir araç da tasarlıyor. Benzer hizmetler sağlamak için ABD'deki diğer okullarla birlikte çalışmayı da planlıyor.

En son güvenlik özellikleri, yayımlandığında Uber platformunda meydana gelen güvenlik aksaklıklarıyla başa çıkılabilecek gibi görünüyor. Geçmişte Uber sürücülerine karşı yüzlerce cinsel saldırı ve taciz suçlaması yapılmıştı. Yaşanan bu gibi durumlar, şirketin arka plan kontrollerini genişletmesine ve kullanıcılarını tehlikeli durumlarda acil durum servislerine hızlı bir şekilde yönlendirebilmek için yeni güvenlik özellikleri yayımlamasına yol açmıştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/18/uber-campus-safety-initiative-fake-driver-notifications/
37
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
1
1
0
0