Uluslararası Uzay İstasyonu Yere Yakın Uçsaydı Böyle Gözükecekti! [Video]

19
7
2
1
0
Uluslararası Uzay İstasyonu Yere Yakın Uçsaydı Böyle Gözükecekti! [Video]
Bir YouTuber, Uluslararası Uzay İstasyonunun şu andaki uzaklığını ve hareket ettiği hızı alçak yörüngede taklit etti. Ortaya 'iyi ki gerçek değil' denecek görüntüler çıktı.

İnsanlığın uzay araştırmalarındaki bel kemiği olan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), daha önce pek çok içeriğimize konu olmuştu ancak böyle bir konu başlığı hiçbirimizin aklına gelmemişti.

Bir YouTuber, Microsoft Flight Simulator 2020’yi kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu Dünya’ya yakın uçsaydı nasıl görünürdü sorusunu cevaplamış.

Uluslararası Uzay İstasyonu, alçak irtifada uçsaydı:

Microsoft Flight Simulator 2020’yi kullanan YouTuber, normalde Dünya’mızdan 420 kilometre uzakta olan Uluslararası Uzay İstasyonunu 3 kilometre yakınlığa getirmiş. 420 kilometre uzaktayken Uluslararası Uzay İstasyonu, saatte 24.600 kilometre hız ile süzülüyor.

Bunu 3 kilometre yakınlığa getirdiğiniz zaman videoda da görebildiğiniz gibi Speedy Gonzales gibi oluyor. Videoyu paylaşan YouTuber’ın hesaplamalarına göre bu hız ve bu yükseklikte Uluslararası Uzay İstasyonu, Dünya’yı sadece 90 dakikada turlayabiliyor.

19
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
7
2
1
0