Ünlü Bilim İnsanına Göre Geleceğe Doğru Zaman Yolculuğu Yapmak Mümkün

74
12
12
6
1
Ünlü bilim insanı Brian Cox’a göre göre zaman yolculuğu yapmak mümkün ama ancak tek yönlü olarak: İleriye.

Zaman yolculuğu kavramı her zaman için insanları büyülemiştir. Bilim kurgudan fantastik eserlere ve mitolojiye pek çok alanda kullanılan zaman yolculuğu kavramı, Einstein’in çalışmalarıyla birlikte gerçekleşmeye bir adım daha yaklaştı.

Özellikle bilim kurguda zaman yolculuğu, teorik bir makine olan zaman makinesi ile gerçekleştiriliyor. Zamanda ışınlanan bir makineden ziyade zamanda geçitler açan bir makine daha mantıklı olsa da bilim camiasının popüler isimlerinden Brian Cox’un farklı fikirleri var.

Brian Cox, katıldığı bir soru cevap programında insanların bilimle ilgili merak ettiği sorulara cevap verdi. Bu sorulardan bir tanesi de elbette ki zaman yolculuğu ile ilgiliydi. Cox, evrende ve doğada akışın her zaman için ileriye olduğunu söyleyerek, zamanda geriye doğru yolculuğun mümkün olmadığını belirtti. Zaman ve uzay içerisindeki dört boyutlu hareketimiz sırasında geriye doğru gitme imkanımız yok. Yani Bitcoin ilk piyasaya çıktığında yüzlerce adet almak, geçmişteki pişmanlıklarımızı ortadan kaldırmak gibi bir durum yok. Brian Cox, fiziğin geçmişi koruduğunu açık ve net bir şekilde ifade ediyor.

51 yaşındaki bilim insanı, geleceğe yolculuk konusunda ise daha iyimser bir tablo çiziyor. Geleceğe yolculuğun mümkün olduğunu söyleyen bilim insanı, Einstein’ın görelilik teorisinde bile geleceğe gidilebildiğini söylüyor.

Zaman yolculuğunun ispatlanabildiğini de söyleyen bilim insanı, yaptıkları deneyleri de söyledi. Hareket eden saatler, sabit duran saatlerden daha yavaş ilerliyor. Çok kısa anları ölçebilen saatlere sahip iki insandan biri hızla hareket ederken diğerinin sabit durması durumunda saatler arasında zaman farkı ortaya çıkıyor.

Yani ne kadar hızlanırsak, zama akışı içerisinde o kadar ileriye gidiyoruz. Yeterince hızlandığımızda zamanda ileriye atlamamız mümkün oluyor.

Brian Cox, Manchester Üniversitesi’nde Parçacık Fiziği dersleri veriyor.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1112960/time-travel-news-proof-brian-cox-claims-travel-future-albert-einstein-physics-spt
74
12
12
6
1
Emoji İle Tepki Ver
74
12
12
6
1