Ünlü Twitch Yayıncısı Dr Disrespect, Tuvaletten Yayın Yapınca Banlandı

103
7
5
2
2
Dr Disrespect isimli Twitch kanalı, tuvaletten yayın açtığı için Twitch tarafından yasaklandı.

Dr Disrespect (Doktor Saygısızlık), adından da anlaşılacağı üzere herkesin onaylamayacağı davranışlara sahip. Yaşantısını kameralar önüne serdiği ilk yayınını E3 2019 etkinliğinde gerçekleştiren yayıncı, diğer yayıncıların yapmadığı bir şeyi yaptı. E3 etkinliğinde tuvalete gitmesi gereken yayıncı, yayını burada kesmeden tuvalete gitti ve kameramanıyla birlikte yayına devam etti.

Bu, aslında büyük bir olaymış gibi görünmese de Amerika Birleşik Devletleri’nde bunun ciddi bir cezası bulunuyor. Dr Disrespect’in yalnızca kendisini çekmesi bile onun Twitch platformundan yasaklanmasına yetse de tuvaletteki insanları onların rızası olmadan çekmesinin aslında Kaliforniya eyalet yasaları gereğince de cezaya tabi olması gerekiyor.

Kaliforniya yasalarına göre cezaya tabi olan davranışın yalnızca tuvalet olmadığı, insanların mahremiyetini haklı gerekçelerle açıklayabileceği herhangi bir yerde yayının da yasak olduğu belirtiliyor.

Dr Disrespect şu an için herhangi bir açıklama yapmadı. Haberi yazdığımız an itibarıyla attığı son tweet ise kendi yayınının reklamı oldu.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/dr-disrespect-twitch-ban
103
7
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
103
7
5
2
2