Volkswagen'in Yeni Fabrikası İçin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Devreye Girdi

49
7
4
2
1
Volkswagen'ın kuracağı yeni fabrika için var olan rekabet kızışıyor. Fabrikanın yeri Bulgaristan ve Türkiye arasında seçim yapılacakken Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Alman FAZ gazetesine Türkiye’nin avantajlarını sıraladı.

Volkswagen'in otomobil üretimi için kuracağı yeni fabrikada şirket ile müzakereleri yürüten Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin avantajlı olduğu yerlere dikkat çekti. Türkiye'nin sadece yatırım değeri değil, sembolik değerinin de çok olduğunu ve siyasi ilişkilerin yatırımları eskisi kadar etkilemediğini söyleyen Ermut, iyileşme tarafında da ciddi atılımlar yapıldığını belirtti.

Ermut, yıllık sattığı 67 bin araçla Volkswagen'in en çok tercih edilen firmalardan biri konumunda bulunduğunu, ayrıca yine VW'nin alt bir firması olan Skoda'nın da yılda 21 bin araç sattığını belirtti. Bununla beraber Renault, Fiat, Ford, Toyota ve Hyundai’ın Türkiye'de fabrikasının olduğunu fakat en çok satan altı markadan biri olan Volkswagen'in Türkiye'de üretim yapmadığını da kaydetti.

FAZ Gazetesi, VW'nin Ford ile ortaklık kurmasının da muhtemel olduğunu ve bu sayede hafif ticarı araçlar ile sürücüsüz araçlarda yeni ortak modeller üretilebileceği söyledi. Ford'un ticari araç merkez fabrikası Gölcük'te bulunduğu gibi ortaklık gerçekleştiği takdirde VW'nin araçlarının da burada üretilmesinin önü açılıyor.

FAZ Gazetesi, konuyla ilgili Türk Hükümeti'nin yaklaşık 100 milyon euroluk teşvik planının olduğunu da belirterek konunun ele alındığını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı, Türkiye'nin nitelikli iş gücü sunacağını, 80 milyonluk nüfusun büyük bir pazar oluşturacağını ve coğrafi konumunun da stratejik olmasından dolayı bir üs olarak görev alabileceğini belirtti.

Kaynak : https://www.dw.com/tr/volkswagen-fabrikasi-icin-cumhurbaskanligi-devrede/a-49212925
49
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
49
7
4
2
1