Yerli Taşımacılık Girişimi Volt Lines, 65 Milyon Dolarlık Anlaşmayı İptal Etti

25
6
3
2
0
Yerli Taşımacılık Girişimi Volt Lines, 65 Milyon Dolarlık Anlaşmayı İptal Etti
Geçtiğimiz aylarda Dubai merkezli Swvl tarafından satın alınacağı açıklanan Volt Lines, anlaşmayı iptal etti. Şirket, Swvl bünyesindeyken çatı şirketin geçirdiği zorluklar nedeniyle engellerle karşılaştı.

Nisan 2022'de Türkiye yatırım ekosisteminde büyük bir haber gelmişti. Yerli taşımacılık girişimi Volt Lines'ın toplam 65 milyon dolarlık anlaşma ile satın alınacağı paylaşılmıştı. Volt Lines'ı satın alan Dubai merkezli Swvl, bu sayede Türkiye pazarına da giriş yapmıştı.

Fakat bu satın alım iptal edildi. Swvl, aralık ayında Volt Lines yönetimini satıcılara geri verme ve şirketin Volt Lines'a bugüne kadar yapmış olduğu fonlamalardan doğabilecek tüm haklarından feragat etmeye karar verdi. Karar, iki şirketin yönetim ekiplerince onaylandı. Yönetim, bugün itibarıyla tekrar Volt Lines'ın eline geçti.

"Swvl'in yaşadığı zorluklar, Volt Lines'ın büyümesini engelledi"

Yeni anlaşma hakkında konuşan Dubai Angel Investors'tan Abdullah Mutawi, Swvl'ın son dönemde muazzam zorluklarla karşılaştığını ve Volt Lines'ın buna rağmen muhteşem performans sergilediğini ifade etti. Mutawi, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Nihayetinde, Swvl’nin uğraştığı çeşitli zorlukların, Ali’nin Volt Lines’ın büyümesini daha agresif bir şekilde hızlandırma becerisini engellediğini hissettik. Bu nedenle ortaklaşa karar ile, Volt Lines’ın önümüzdeki süreçte Ali ve şirketin gerçek hissedarlarının yönetimi altında daha iyi hizmet vereceği sonucuna vardık."

Volt Lines kurucusu Ali Halabi ise yaptığı açıklamada Swvl ile geçirdikleri süre içinde şirketin değerini iki katından fazla artırmayı başardıklarını belirtti. Halabi'nin açıklaması şu şekildeydi:

"Swvl ve Volt Lines birlikteliği iki ekip için de çok verimli ve geliştirici bir süreç oldu, fakat global piyasalarda yaşanan zorlayıcı koşullar satışın yükümlülüklerinin yerine getirilmesini çok zor hale getirdi Swvl için. Volt Lines’ı daha güçlü şekilde geri aldığımız için çok mutluyuz ve Swvl ekibiyle tekrar yollarımızın kesişmesini umuyoruz, onlarla birlikte çalışmak harikaydı."

Ne olmuştu?

2018 yılında kurulan ve ülkemizde personel taşımacılığında yeni nesil taşımacılık hizmeti veren Volt Lines'ın benzer şekilde hizmet sunan Dubai merkezli çok uluslu özel ulaşım hizmeti (MaaS) Swvl tarafından satın alınmıştı.

Günümüzde Avrupa, Latin Amerika, Afrika ve Asya’da 18 ülkede hizmet veren şirket, bu satın alımla Türkiye pazarına da girişini yapmıştı. O dönem paylaşılan bilgilere göre satın alım, 40 milyon dolarlık ödeme ve Türkiye bölgesinde büyümeyi sürdürmek için 25 milyon dolarlık fon ile gerçekleşmişti.

Kaynak : https://egirisim.com/2023/01/26/yerli-girisim-volt-lines-swvl-ile-olan-65-milyon-dolarlik-yatirim-anlasmasini-iptal-etti-yonetimi-geri-aldi/
25
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
25
6
3
2
0