17
7
4
1
1

Son zamanlarda sosyal medyanın gündemine çok hızlı bir giriş yapan ve neredeyse tüm sosyal mecralarda büyük ses getiren Wayfair olayını birçoğunuz duymuşsunuzdur. Duymayanlar için kısaca özetlememiz gerekirse olayın başından başlayarak Wayfair'ın ne olduğunu hemen sizlere aktaralım.

2002 yılında ABD'de kurulan e-ticaret sitesi Wayfair, mobilya ve dekorasyon ürünleri satmasıyla biliniyor. Durum buraya kadar son derece normal olsa da satılan ürünlerin isimleri ve fiyatlarındaki ilginçlik yeni bir iddiayı ortaya çıkardı.

Fahiş fiyatlı ürünler ve şüpheli ürün isimleri

Wayfair

Bir Twitter kullanıcısının çektiği video sonucunda ortaya atılan iddia tüm dünyayı sarstı diyebiliriz. Öncelikle bir dolaba on bin dolar fiyat biçilmesi ve ürün isimlerinde sırra kadem basan çocukların yer alması insanları kuşkulandırmaya başlamıştı. Bunlar yalnızca bir tesadüften ibaret diyorsanız olayın devamı da mevcut.

Twitter kullanıcısı, çektiği bir videoyla önce ürünleri inceledi. Normal fiyatlarının neredeyse 100, belki de 1.000 katına satılan bu mobilyalar, aynı zamanda kaybolan çocukların isimlerini de ürün isimleri olarak taşıyordu. Bunu farklı farklı örneklerle açıklayan Twitter kullanıcısının Tweetiyse ciddi anlamda etkileşim aldı ve büyük bir hızla yayıldı.

Wayfair

Firma başlangıçta bu durumu çok ciddiye almamış olsa da durum sosyal medyada büyük yankı uyandırınca bir açıklama yapmak şart oldu. Firma yetkilileri, söz konusu ürünlerin makul fiyatlarla listelenen endüstriyel ürünler olduğunu ancak sistemde bir problem oluştuğunu; fahiş fiyata satılan ürünlerin de silineceğini belirtti.

Tabii ki olaylar burada da sonlanmadı. Biz girizgahı yaptığımıza göre olayın tüm detaylarını öğrenmek üzere sizleri Wayfair'ın karşı karşıya kaldığı korkunç iddiadan bahsettiğimiz videomuzla baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler dileriz.

17
7
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
4
1
1