Westworld, İptal Edildiği Yetmiyormuş Gibi Şimdi de Masraf Yaptığı Gerekçesiyle HBO Max’ten Kaldırılıyor

16
10
1
0
0
Warner Bros. Discovery, geçtiğimiz ay iptal edilen popüler dizi Westworld'ün şimdi de HBO Max'ten kaldırılacağını duyurdu. Bunun nedeni ise şirketin masrafları azaltmak istemesi.

Jonathan Nolan ve Lisa Joy çifti tarafından yaratılan HBO dizisi Westworld, 2016 yayınlanmaya başlamış ve ilgi çekici konusuyla dünyanın en popüler yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Ancak bilim kurgu türündeki dizi, üçüncü ve dördüncü sezonlarıyla düşüşe geçmişti. Bunların ardından da HBO, geçtiğimiz kasım ayında  beşinci sezonu beklenen diziyi iptal etti.

Dördüncü sezonu ağustos ayında tamamlanan Westworld, ülkemizde kullanılamayan dijital platform HBO Max’te yayınlanıyordu. Ancak bugün gelen bilgiler, birçok kez Emmy ödülü kazanmayı başaran yapımın bu platformdan da kaldırılacağını ortaya koydu.

Warner Bros. Discovery, masraflardan kurtulmak için Westworld’ü HBO Max’ten çıkarıyor

Gelen bilgilere göre Warner Bros. Discovery, iptal edilen Westworld’ün HBO Max’ten de kaldırma kararı aldı. Westworld’ün yanı sıra 2021 yılında başlayan; ancak ilk sezonun yarısında iptal edilen The Nevers da platformdan kaldırılacak. Yapımların platformdan ne zaman çıkacağı belirtilmedi ancak Deadline’ın elde ettiği bilgiler, Westworld ve The Nevers’ın şirketin ileride düşündüğü ücretsiz, reklamlı bir serviste yer alabileceğini gösterdi.

WarnerMedia., bu yıl içinde Discovery ile bir araya gelmiş ve Warner Bros. Discovery ismiyle tek bir çatı altında birleşmişti. Şirket, bu zamandan beri de masrafları azaltmak için hamleler yapıyordu. Eski popülaritesini kaybeden Westworld’ün iptalinin nedenlerinden biri de buydu. Şirket ayrıca, Batgirl gibi merakla beklenen bazı önemli yapımları da benzer sebeplerden iptal etmişti.

Bu iki yapımı HBO Max platformundan kaldırmak da masrafları azaltma hamlelerinden biri. İptal ederek halihazırda birçok masraflardan kurtulan şirket, yeni kararla da oyunculara ve yapım ekiplerine ödenen ücretlerden tasarruf etmek istiyor. Westworld, her ne kadar eskisi kadar sevilmese hâlen son yılların en başarılı yapımlarından biri. Bu nedenle de kaldırma kararının HBO Max kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyeceğini söyleyebiliriz.

Warner Bros. Discovery, 2023 yılı içerisinde HBO Max ve Discovery+’ı tek bir platformda birleştirmeyi planlıyor. Yakın zamanda çıkan bilgiler de bu platformun isminin sadece ‘Max’ olabileceğini gösteriyor.

16
10
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
10
1
0
0