Yaklaşık 500 Milyon WhatsApp Kullanıcısının Numarası Sızdırıldı (Türkiye'den de Çok Sayıda Veri Var)

54
2
1
0
0
Son aylarda sık sık verilerin sızdırılması ile gündeme gelen sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir kez daha büyük bir sızıntı ile gündem oldu. Hacker forumlarındaki iddialara göre 487 milyon WhatsApp kullanıcısının numaraları açığa çıktı.

16 Kasım’da bir hacker forumunda yer alan bir satış ilanı, WhatsApp’ın son dönemde yaşadığı sorunlara rağmen platform verilerinini çok da iyi korunmadığını bir kez daha ortaya koymuş oldu. İlana göre 487 milyon WhatsApp kullanıcısının bilgilerinin yer aldığı bir veri seti satılıyor. 

İddialara göre bu veri setinde yer alan kullanıcı bilgileri 84 farklı ülkeden geliyor. Gönderiyi paylaşanlara göre bu ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor. Ülkelere göre veri setlerinin farklı fiyatları olabiliyor.

WhatsApp kullanıcılarının telefon numaraları ortaya çıkmış olabilir

whatsapp leak

İddiaları incelediğimizde pek çok ülkeden kullanıcılara ait bilgiler yer aldığını görüyoruz. 32 milyon veri ABD’deki kullanıcılardan gelirken, Mısır (45 milyon), İtalya (35 milyon), Suudi Arabistan (29 milyon), Fransa (20 milyon) ve Türkiye (20 milyon) de çok sayıda kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı ülkeler arasında yer alıyor. 

Bu türden veriler sıklıkla insanları dolandırmak amacıyla kullanılıyor. Smishing (SMS ile kimlik avı) ve Vishing (Akıllı telefondan kritik bilgileri çalma) saldırıları için de telefon numaraları önemli rol oynuyor. Yani tanımadığınız kaynaklardan gelen aramalara ve mesajlara tepki verirken daha dikkatli olmanız faydanıza olabilir. 

WhatsApp’ın da çatı firması olan Meta, konuyla ilgili olarak sorulara henüz cevap vermiş değil. Meta son dönemde sık sık veri sızıntıları nedeniyle eleştiriliyordu. Hackerler verilerin kaynağını açıklamazken, kendi özel teknikleriyle verileri ele geçirdiklerini ifade ediyorlar. Şimdilik yapılan incelemelerde veriler gerçek gibi gözüküyor.

Kaynak : https://cybernews.com/news/whatsapp-data-leak/
54
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
54
2
1
0
0