WhatsApp Beta Sürümüne, Aylardır Beklenen 'Grup Gizlilik Ayarları' Geldi

19
9
6
1
0
WhatsApp'ın beta sürümü güncellendi. Güncelleme, WhatsApp yetkililerinin aylar önce duyurduğu "Grup Gizlilik Ayarları"nı getiriyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, istemedikleri WhatsApp gruplarına girmek zorunda kalmayacaklar.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerindeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geliştirici ekip, sık sık uygulamanın beta sürümünü güncelliyor ve bizler de bu sayede WhatsApp'a gelecek yeni özelliklerden haberdar oluyoruz. Bir kez daha uygulamanın beta sürümünü güncelleyen geliştirici ekip, WhatsApp'ta yapılacak değişiklikleri gün yüzüne çıkarttı.

Aslına bakacak olursak WhatsApp geliştiricileri, son dönemlerde karanlık moda kilitlenmiş durumdalar. Ekibin çalışmaları bir süredir sadece karanlık mod odaklı oluyordu ancak bu kez karanlık mod ile ilgili yeni bir gelişme yok. Şöyle ki geliştirici ekip bu kez, uygulamanın "Gizlilik" menüsünü baştan aşağı yenileyecek gibi görünüyor. Öyle ki bundan sonra kullanıcılar, WhatsApp hesaplarına daha çok hakim olabilecekler.

WhatsApp yeni özellik

Aslına bakacak olursak WhatsApp, aylar önce bu özelliği hazırladığını, bir blog yazısı ile duyurmuştu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda WhatsApp'ın Gizlilik ayarlarına "Grup Gizliliği" isminde bir özelliğin ekleneceği ifade edilmiş. Geliştirici ekip, çalışmalarını nihayet tamamladı ve şimdi bu özellik, gün yüzüne çıktı.

Bu özellikle birlikte WhatsApp kullanıcıları, gruplara alınıp alınmayacaklarını kendileri belirleyecekler. Böylelikle bir kullanıcı, istemediği bir gruba girmek zorunda kalmayacak. Kullanıcılar, ilgili ayarlar menüsünden gruplara nasıl alınacaklarını kendileri belirleyecekler ve böylelikle uygulamanın kontrolü, kullanıcıların eline geçmiş olacak. WhatsApp'ın yeni özelliği şöyle görünecek;

WhatsApp

Örneğin bir kullanıcı, Grup Gizlilik Ayarları menüsünde "Everyone" (Herkes) seçeneğini seçerse herhangi bir WhatsApp kullanıcısı, ilgili kullanıcıyı gruplara otomatik olarak alabilecek. Eğer "My contacts" (Kişilerim) seçeneği seçilirse o kullanıcı, sadece rehberindeki WhatsApp kullanıcıları tarafından gruplara alınacak. "My contacts expect" (Kişilerim Dışında) seçeneğinde ise tüketiciler, belirli kişi veya numaraları dışlayabilecekler

Özellik şu anda hem geliştiriciler hem de WhatsApp'ın beta sürecine dahil olan kullanıcılar tarafından test ediliyor. Ancak bu yeni özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor. Yapılacak testler ve değerlendirmelerde herhangi bir sorun tespit edilemezse WhatsApp, yeni özelliğine kavuşmuş olacak.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-is-rolling-out-the-group-privacy-settings-including-blacklist/
19
9
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
9
6
1
0