Windows 11’de Oyuncuları Bezdiren Performans Sıkıntıları Çözüldü (Ama Herkes İçin Değil)

12
7
6
1
0
Son dönemde oyuncuların zorluklar yaşamasına neden olan Windows 11, bu sorunları çözme yolunda adımlar atmaya başladı.

Microsoft’un en yeni işletim sistemi olan Windows 11, son versiyonunda bazı kullanıcıların oyunlarda cihazlarından aldığı performansı oldukça kötü etkileyen bazı hatalarla birlikte gelmişti. Bu yüzden de sorun yaşayan cihazların 22H2 güncellemesini alması durdurulmuştu. 

Windows 11’in yeni güncellemesi ile birlikte bazı oyunlarda ve uygulamalarda performans sorunları ortaya çıkmış, yer yer oyunlardaki FPS değerleri 25’e kadar düşmüştü. Pek çok kullanıcı bu durumdan şikayetçi olurken, sorunun nedeni olarak ise GPU’ların debug özelliklerinin sürekli kullanımda kalmasıydı.

Microsoft güncellemeyi bazı kullanıcılara açtı

windows 11

Microsoft bu sorunu çözmek için henüz herhangi bir yeni güncelleme ya da yama yayınlamadı ancak güncelleme durumuna yeni bir ifade ekledi. Bu ifadeye göre 41990091 numaralı güvenlik koruması, bu sorundan etkilenen küçük bir oyun ve uygulama grubunu kapsayan Windows cihazları koruyacak şekilde güncellendi. Yani, 41990091 nolu güvenlik koruması nedeniyle güncelleme yapamayan kullanıcılar artık sorunsuz şekilde en son versiyonu kullanabilecek. Sadece küçük bir oyun ve uygulama grubunu kullananların biraz daha beklemesi gerekecek. 

Microsoft tarafından gelen açıklamalara göre güncellemeye erişebilmek için kullanıcıların 48 saat kadar beklemeleri gerekiyor. Yani bilgisayarınız daha önce 22H2 güncellemesini almayacak cihazlar arasındaysa listeden çıkması iki günü bulabilir. Güncellemeyi alıp almadığınızı anlamanın en kolay yolu ise cihazınızı yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapmak. Güncellemeyi göremiyorsanız talihsiz azınlıkta yer alıyor olabilirsiniz. Microsoft’un bu soruna ne zaman tam bir çözüm sunacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/windows-11-gaming-bug-has-been-cured-but-not-for-everyone
12
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
6
1
0