Microsoft, Windows Kullanıcılarının Yıllardır İstediği Özelliği Nihayet Getiriyor

19
5
2
0
0
Microsoft, Windows 11 için yerleşik ekran kaydı özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik ile Xbox Game Bar ya da üçüncü taraf uygulamalara gerek kalmadan tıpkı telefonlardaki gibi basitçe ekran kaydı alınabilecek. "Ekran Alıntısı Aracı" video kaydı da yapabilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un işletim sistemi Windows, yıllar boyunca önemli bir eksiğe sahipti. Öyle ki Windows işletim sistemini kullananlar, ekranlarının video kayıtlarını doğrudan alamıyorlardı. Kullanıcıların ya Xbox Game Bar ya da üçüncü taraf uygulama kullanması gerekiyordu. Gelen son haberler, bu durumun Windows 11'de değişeceğini gözler önüne seriyor.

Resmi internet sitesinde bir blog gönderisi yayınlayan Microsoft, ekran görüntüsü almaya yarayan "Ekran Alıntısı Aracı"nı güncellemeye karar verdiğini duyurdu. Özellik ile ilgili çalışmaları da tamamlayan Microsoft yazılımcıları, bu özelliği bugün itibarıyla Windows Insider kullanıcılarına sunacaklar. Yapılacak testlerde herhangi bir sorun tespit edilmezse Windows 11 kararlı sürüm kullanıcıları da yeni özelliği kullanmaya başlayacaklar.

Ekranın tamamı veya sadece bir bölümü kaydedilebilecek!

Windows 11 Ekran Alıntısı aracı

Yakın bir gelecekte tüm Windows 11 kullanıcılarına ulaşması beklenen yeni özellik, önemli bir yeteneğe sahip olacak. Kullanıcılar, Ekran Alıntısı Aracı'nı çalıştırdıktan sonra ekranın tamamını veya sadece bir bölümünü kaydedebilecekler. Böylelikle kullanıcılar, kaydettikleri görüntüleri kırpmakla uğraşmak zorunda kalmayacaklar. 

windows 11 ekran kaydı

Microsoft, üzerinde çalıştığı yeni özellik ile ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. Örneğin; yüksek çözünürlüklü bir ekranın kaydını alırken video kalitesini düşürüp düşüremeyeceğimizi bilmiyoruz. Özellik tüm kullanıcılara ulaştığında daha fazla bilgi sahibi olmuş olacağız.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/12/8/23500753/microsoft-windows-11-screen-recorder-snipping-tool
19
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
2
0
0